Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala premiilor Oscar este amânată! Greva de la Hollywood continuă

ro

07 Sep, 2023 10:30 781 Marime text
foto: Facebook.com
  • Gala Oscarurilor onorifice, denumită Governors Awards, este organizată în fiecare an la Los Angeles pentru a recompensa artişti cu cariere excepţionale.


Gala de înmânare a premiilor Oscar onorifice, considerată în general evenimentul care lansează noul sezon al trofeelor din industria cinematografică, a fost amânată pentru 9 ianuarie 2024, au anunţat miercuri organizatorii, în contextul grevei istorice declanşate de actorii şi scenariştii de la Hollywood, informează Agerpres.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, nu a precizat motivele care au stat la baza amânării ceremoniei, ce era programată iniţial să se desfăşoare pe 18 noiembrie. AMPAS a anticipat, potrivit presei americane, prelungirea acestei greve care paralizează industria de la Hollywood de câteva luni.

Gala Oscarurilor onorifice, denumită Governors Awards, este organizată în fiecare an la Los Angeles pentru a recompensa artişti cu cariere excepţionale.

Calendarul hollywoodian a fost total bulversat de această dublă mişcare sindicală. Gala Primetime Emmy Awards, în cadrul căreia sunt decernate cele mai prestigioase recompense din televiziunea americană, a fost amânată din septembrie în ianuarie din acelaşi motiv.

Scenariştilor americani, aflaţi în grevă din luna mai, li s-au alăturat şi actorii în luna iulie, participând astfel împreună la o grevă dublă la Hollywood - un eveniment social care nu a mai avut loc din 1960.

Directivele celor două sindicate le interzic actorilor să joace în filme şi în seriale TV, precum şi să se prezinte pe covorul roşu sau să participe la evenimente promoţionale.

Astfel, gala premiilor Oscar onorifice se va desfăşura cel mai probabil în absenţa starurilor.

În cadrul evenimentului, premii Oscar onorifice le vor fi acordate actorilor Mel Brooks şi Angela Bassett. Un Oscar onorific va primi şi Carol Littleton, specialistă în montajul de film.

Jean Hersholt Humanitarian Award va fi atribuit lui Michelle Satter, directoarea unui departament din cadrul Sundance Institute.

Premiul Oscar onorific, ce are forma unei statuete Oscar tradiţionale, este atribuit "pentru a onora realizările extraordinare din întreaga carieră, contribuţiile excepţionale aduse artelor şi ştiinţelor cinematografice sau servicii remarcabile aduse Academiei de film americane".

Premiul umanitar Jean Hersholt, de asemenea o statuetă Oscar, este acordat „unei persoane din sectorul artelor şi ştiinţelor cinematografice ale cărei eforturi umanitare au promovat industria de profil“.

Citește și:

Greva de la Hollywood afectează pelicula americană „DunePart Two“. Lansarea filmului este amânată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii