Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Fură copilul! Răpește copilul!“ Jandarm român, erou în parc

ro

14 Sep, 2023 08:35 883 Marime text

foto: Jandarmeria Română Ieri, într-un parc din Hunedoara, o situație deosebit de tensionată a avut loc când un bărbat a încercat să răpească un copil în fața a numeroși martori.

Însă, datorită intervenției rapide și curajoase a maiorului Tănase Daniel, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara, tragedia a fost prevenită.

Maiorul Tănase Daniel se afla în parc în timpul liber, în compania soției și a copilului său, când a auzit strigăte de ajutor și a observat o altercație violentă între un bărbat și câteva femei, care trăgeau de un copil.


Deși inițial părea că este vorba despre o problemă de familie, jandarmul a realizat rapid că situația era mult mai gravă.


Iată postarea de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române:

Fură copilul! Răpește copilul!

Mă aflam ieri în parc cu soția și copilul când am auzit zgomot, zarvă, țipete de ajutor. Am observat o altercație între un bărbat și 2-3 femei, care trăgeau de un copil. Inițial, am crezut că e vorba de o problemă de familie.

În parc, era multă lume, dar nimeni nu intervenea. M-am apropiat și am văzut că bărbatul violent era într-o stare euforică, posibil să fi consumat alcool, și încerca să smulgă copilul din brațele mamei. Trăgea de micuț atât de tare încât îi rupsese hăinuțele și scutecul.



Nu am stat pe gânduri, m-am dus și l-am imobilizat pe agresor. Între timp, alt domn din parc a sunat la 112 pentru a chema serviciile de urgență, poliția și ambulanța. L-am ținut imobilizat până la venirea Poliției.

Aceasta este experiența trăită ieri de colegul nostru, maior Tănase Daniel, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. În timp ce se afla în concediu de odihnă, el a intervenit pentru a imobiliza un bărbat violent și pentru a aplana o situație conflictuală în care era implicat și un copil. Ulterior, agresorul a fost preluat de echipajele sosite la fața locului, urmând a se continua cercetările.

Daniel, care s-a alăturat Jandarmeriei din decembrie 2012, nu este la prima intervenție de acest fel. În urmă cu 3 ani, tot în timpul liber, el a intervenit și a acordat primul ajutor în cazul unui grav accident de circulație pe tronsonul de autostradă dintre Alba și Hunedoara, când un autoturism în care se aflau și copii, s-a răsturnat în fața sa.

Povestea lui Daniel este un exemplu de curaj și omenie pentru noi toți și ne mândrim că face parte din echipa Jandarmeriei Române. Felicitări, Daniel, și îți mulțumim!- se arată în conținutul postării. 



Citește și:

Jandarmeria Română. Tânăr dat în urmărire generală, depistat de un jandarm aflat în timpul liber
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii