Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Aeriene Române „Bizonul Negru”, exercițiu desfășurat la Poligonul Complex de Trageri Capu Midia

ro

15 Apr, 2021 15:05 1475 Marime text
  • Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia.
În perioada 12-16 aprilie 2021, în Poligonul Complex de Trageri Capu Midia se desfășoară exercițiul tactic cu trageri de luptă “Bizonul Negru 21” executat de către militari din cadrul Regimentului 52 Artielie Mixtă “General Alexandru Tell” Bârlad, conduși de comandantul Batalionului Artilerie Mixtă, locotenet-colonel Daniel Gogoescu.

Exercițiul planificat în urmă cu un an a început cu deplasarea tehnicii către Poligonul Capu Midia și a continuat prin ocuparea poziției de tragere, pregătirea muniției și executarea misiunilor de foc.

Instalațiile ArPR au lansat proiectile reactive către ținte dispuse în largul Mării Negre, iar la final militarii au raportat: misiune îndeplinită.

Sublocotenentul George Popa, comandant secția 1 tragere din bateria 1 aruncătoare de proiectile reactive din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă a afirmat că “lansatoarele s-au comportat exemplar, iar militarii din subordine au dat dovadă de profesionalism”. 

“Militarii instalației ca și ceilalți militari din cadrul bateriei au făcut față cu brio acestei provocări pentru că nu au mai tras cu această categorie de armament asupra obiectivelor dispuse la suprafața apei de foarte mult timp. De regulă, noi executăm misiuni în poligoanele Forțelor Terestre – Cincu, Smârdan sau Babadag”, a declarat și plutonierul Lucian Fulganu, comandantul uneia dintre instalațiile de lansare.


Exercițiul a presupus verificarea, evaluarea nivelului de instruire, a deprinderilor motrice și disponibilitatea militarilor la un efort fizic și psihic îndelungat și s-a desfășurat în cooperare cu structuri din cadrul Forțelor Trestre, cât și cu structuri din cadrul Forțelor Aeriene și Forțelor Navale.

Siguranța tragerilor a fost asigurată de specialiștii Poligonului Capu Midia.

Aplicația din Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” s-a desfășurat cu respectarea  măsurilor de prevenire și combatere a virusului  SARS-CoV-2.

Sursă foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii