Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Goidea, numit director interimar al Administrației Canalelor Navigabile

ro

08 Sep, 2023 12:50 1614 Marime text
Florin Goidea a fost numit director interimar al Administrației Canalelor Navigabile.  

Decizia a fost luată astăzi în ședința Consiliului de Administrație la ACN. 

Mandatul lui Florin Goidea este de 5 luni cu 2 luni posibilitate de prelungire.  

Amintim că Daniel Georgescu și-a dat demisia din fruntea Administrației Canalelor Navigabile, ieri 07 septembrie 2023. 

Despre Florin Goidea
 
Goidea a urmat Liceul Militar de Marină Alexandru Ioan Cuza Constanța, în perioada 1976 – 1980 și, apoi, Institutul de Marină Mircea cel Bătrân, pe care l-a absolvit în 1984.
 
După absolvirea institutului, între 1984 și 1990, a fost ofițer de punte la Navrom, ulterior a fost inspector în cadrul Autorității Navale Române, iar la începutul anilor 1990 a fost lector universitar la Universitatea Maritimă Constanța.
 
Și-a urmat cariera martimă, devenind pe rând secund, iar apoi comandant de cursă lungă, dar și senior superintendent.
 
În sectorul maritim privat, acesta a deținut funcții de conducere în cadrul mai multor companii.
 
Firmele în care și-a desfășurat activitatea
 
Profesional, până la intrarea în Administrația Porturilor, Florin Goidea a deținut funcții de conducere în diverse companii cu activitate în sectorul naval.
 
Astfel, în perioada 2018 – februarie 2020, acesta a fost director al Maritime Survey, firmă ce se ocupa de desfășurarea inspecțiilor la nave și în terminalele portuare.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată la data de 3 august 2022, Maritime Survey a fost înființată în 2017 și are sediul în Constanța, pe strada Victor Climescu nr. 7A, la aceeași adresă cu firma de palsare a forței de muncă unde directorul portuar este asociat în prezent - Accounting and Payroll Business.
 
Compania Maritime Survey se ocupă de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“, asociat unic și administrator fiind Justin Fuiorea.
 
Firma nu a avut contracte publice încheiate, iar în anul 2021 a avut doi angajați și un profit de peste 476.000 de lei, cifra de afaceri fiind de peste 1,84 de milioane de lei.
 
Anterior funcției deținute în cadrul Maritime Survey, în perioada 2016 – 2018 a fost director în cadrul Regio Shipping and Trade București, companie ce se ocupă cu activități de servicii anexe transportului pe apă și care nu are contracte publice.
 
Firma este deținută cu peste 99,9% de cetățeanul croat Zlatko Garac, care o și administrează, restul acțiunilor, 0,08%, revenind companiei bucureștene Centurio Imo Invest. În 2021, firma a avut 0 angajați, pierderi de peste 111.000 de lei și cifra de afaceri de aproape 6.500 de lei.
 
În aceeași perioadă, Florin Goidea a fost și manager al companiei germane Black Sea Shipping BSS GMBH, fiind manager general pentru navele firmei, funcție pe care o deținea încă din 2010.
 
O altă companie de care Goidea și-a legat numele este Geomar Stevadoring CO SRL, din Constanța, firmă unde a fost director în perioada 2010 – 2016 și s-a ocupat de coordonarea tuturor operațiunilor portuare.
 
Compania nu are contracte de achiziții publice și este deținută de Gheorghe Bodnăraș, care este și administrator, și firma bulgară CD Moeller LTD.
 
Obiectul de activitate este reprezentat de „activități de servicii anexe transportului pe apă“ și în 2021 a înregistrat pierderi de peste 205.000 de lei.
 
În aceeași perioadă, respectiv 2010 – 2016, Florin Goidea a precizat în CV-ul său că a fost manager general pentru navele companiei germane Black Sea Shipping BSS GMBH, cum am arătat anterior, dar și director al Alba Balkan Recycling SRL, firmă ce se ocupa de comerț cu fier vechi și materiale reciclabile.
 
În prezent, Alba Balkan Recycling figurează ca fiind un operator economic autorizat pentru colectarea și reciclarea deșeurilor, materialelor feroase și neferoase și a diferitelor alte tipuri de deșeuri.
 
Și în perioada 2008 – 2010 Florin Goidea s-a ocupat de activități privind comerțul cu fier vechi, în cadrul Remat Scholz SA Bucharest. Firma se ocupă de colectarea deșeurilor, nu are contracte publice și este deținută de Scholz Recycling International SRL și Remat Scholz Filiala Oltenia SRL. În 2021, a avut pierderi de peste 1,95 de milioane de lei.
 
Tot atunci, acesta a fost și general manager și administrator al companiei Maritime Partners, unde se ocupa de managementul navelor și operare portuară. Maritime Partners fusese înființată în 2008, în prezent aceasta nu mai figurează la Registrul Comerțului.
 
În 2005 – 2008 și 2001 - 2003, Florin Goidea a fost director operațiuni în cadrul Global Operation SRL, firmă fără contracte publice, cu sediul în Portul Midia, în prezent radiată.

Citește și: 

SURSEFlorin Goidea va fi numit în fruntea ACN 

Știri ConstanțaDaniel Georgescu și-a dat demisia din fruntea Administrației Canalelor Navigabile
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii