Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu, mențiuni despre plata salariilor și pensiilor (video)

ro

05 May, 2020 13:11 2179 Marime text

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat că România nu ia în calcul un credit de la instituții financiare care impun condiționalități, printre acestea numărându-se și Fondul Monetar Internațional.

Cîțu a spus că în cazul în care ar fi vorba de un credit fără condiționalități, atunci s-ar putea lua în calcul și o astfel de variantă de creditare.

 ”Până acum, am reușit să ne finanțăm deși am crescut deficitul bugetar, deși previziunile agențiilor de rating nu sunt cele mai bune, am reușit, datorită politicii prudente să menținem stabilitatea economică.

A doua sursă de finanțare rămâne soluția împrumuturilor pe piața internațională. Ne-am împrumutat la cele mai mici dobânzi.

A treia soluție financiară rămâne un împrumut de la instituțiile internaționale, printre care și FMI, am spus de la început că nu vom accesa un astfel de împrumut de la instituții care impun condiționalități. Fără condiționalități, le-am putea folosi.”, a recizat Florin Cîțu.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu a declarat că nu vor exista întârzieri la plata salariilor şi pensiilor.

El a mai precizat că, în această perioadă, serviciile şi industria sunt cele care au tras economia în jos în această perioadă, pentru că au fost domeniile cele mai
afectate.


Sursa video: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii