Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Chilian. Nimic despre Alexandra. Eroina de la Bamboo. Alexandra este din Constanța. A salvat multe vieți

ro

25 Jan, 2017 00:47 9115 Marime text
 Florin Chilian, cunoscutul cantautor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre Alexandra Stoleru, o tânără din Constanța, aflată la studii la București.

Angajată la Clubul Baboo, din capitală, distrus în urma unui incendiu.

Iată, integral, postarea lui Florin Chlian
 
”În dimineaţă zilei de 21 ianuarie 2017 a dispărut unul dintre cele mai fumoase cluburi din Europa şi din lume. Credeţi-mă, ştiu despre ce vorbesc. Am fost prin cluburi din acelea la care vezi coadă de kilometri prin filme. Aşa este şi în realitate doar că interiorul este o simplă cutie de beton băgată în pământ pe lângă Bamboo. Mulţi artişti au urcat pe scena Bamboo aducând bucurie miilor de oameni ce i-au trecut pragul în nopţile pline de firescul energiei pe care ţi-o dau vîrstă sau banii într-un Bucureşti pe care chiar acest club l-a pus pe harta internaţională a nightlife mondial.

Nimic rău în a avea bani şi a-i cheltui în Bucureşti pentru că asta înseamnă locuri de muncă pentru zeci, dacă nu sute de tineri care au la rândul lor familii de întreţinut.

Nu vreau să vorbesc despre incendiu şi nici despre descreieraţii care s-au bucurat din nou de nenorocirea întâmplată mereu altora şi nu lor ori despre cei care comemorează şi nu omagiază la ceas de sărbătoare.

Vreau să va spun despre o fată: Alexandra.

Alexandra este o tânăra, o faţă din managementul clubului Bamboo care a părăsit ultima clubul pentru că a vrut să se asigure încă o dată că nimeni nu a rămas în urmă pradă focului.
Dacă este să vorbim despre minuni, trebuie să vorbim despre faptul că 6/700 de oameni au fost evacuaţi în mai puţin de 7 minute de la declanşarea incendiului graţie atenţiei pe care proprietarii clubului, familia Castellano, a acordat-o măsurilor de securitate şi de evacuare în caz de incendiu.

Zgura răutăţilor noastre de fiecare zi a acoperit acest adevăr prea repede: Nimeni nu a murit în acest infern! Nimeni nu a avut răni grave! Acestea sunt fără doar şi poate minuni!

Alexandra, o fată, o tânăra este - dacă nu mă înşel - singură persoană aflată încă în spital în urmă intoxicației cu fum.
Nu, Alexandra nu se află în Bamboo la băutură, droguri, sex sau la ce au mai socotit de cuviinţă minţi bolnave să sublinieze în legătură cu acest incendiu.

Alexandra nu era la distracţie în clubul Bamboo. Alexandra Stoleru era la serviciu, era la muncă.
Ea s-a întors o dată şi încă o dată în mijlocul flăcărilor pentru a-şi face datoria şi pentru a se asigura că nu a rămas nimeni în urmă.
Alexandra, o fată, a vrut să se asigure că nimeni dintre ai ei nu dispare în flăcările pornite de nicăieri parcă.

Nu, nu sunt un obişnuit al locului. Am mers extrem de rar acolo dar ştiu că se simt că o familie cei ce lucrează acolo şi mai ştiu că cei ce trec pragul în nopţile Bamboo petrecute în club sunt imediat adoptaţi de personalul care este acolo şi pentru a avea ce pune pe masă acasă la copii la familia lor mai mică de lângă care pleacă seară la familia mare, la familia Bamboo cu bunele şi relele ei ca în orice familie.

Domnule Preşedinte Klaus Werner Iohannis, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei şi asta chiar dacă Alexandra nu este din Bucureşti ci, că şi dumneavoastră a venit aici pentru o viaţă mai bună. Alexandra este din Constanţa.

Doamna Ministru de Interne, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Domnule Liviu Dragnea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.

Domnule Sorin Grindeanu Prim Ministru al Guvernului României, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aş fi mers la spital la Alexandra şi i-aş fi dat o medalie de merit Alexandrei.


Alexandra Stoleru a salvat vieţi chiar dacă a încercat să facă asta cu preţul propriei vieţi. Alexandra este încă pe un pat de spital în urmă intoxicatiei cu fum.

Alexandra Stoleru este un erou!”
 
Mulțumim Florin Chilian!

Sursa text și foto: Facebook.com/FlorinChilian

Ti-a placut articolul?

Comentarii