Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:40 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fizicianul Cristian Presură a demontat temerile Academiei Române, care a cerut amânarea introducerii tehnologiei 5G

ro

28 Aug, 2020 12:39 1504 Marime text
  • Cristian Presură este un nume foarte cunoscut în România pentru că, de la acribia omului de știință a ajuns să popularizeze știința înaltă. 

Fizicianul Cristian Presură, inventator al senzorului optic din ceas care măsoară pulsul, cercetător la Philips Research Eindhoven, a demontat cu argumente riguroase temerile Academiei Române, care a cerut amânarea introducerii tehnologiei 5G, informează romania.europalibera.org. 

După ce a citit anunțul și argumentația Academiei Române, care a cerut amânarea introducerii tehnologiei 5G pentru că ar expune românii la risc de cancer, tulburări genetice și perturbări neurologice, Cristian Presură a comentat că lipsesc referițele științifice tocmai din comunicarea academicienilor, conform sursei mai sus citate.

Tehnologia implementată până acum folosește până la 10GHz și, pe viitor, se vorbește de atingerea a maximum 70 GHz. În niciun caz 300 GHZ, care e o limită superioară teoretică ce apare doar în standardul www.icnirp.org. Cu alte cuvinte, până să se atingă 70 GHz, va curge multă apă de Dunăre, iar când se va discuta de implemenarea 300 GHz, fie va fi trecut o generație sau două, fie standardul va fi ajustat, este de părere Cristian Presură.

Cristian Presură este un nume foarte cunoscut în România pentru că, de la acribia omului de știință a ajuns să popularizeze știința înaltă. 

Citește și 

#DobrogeaAcademică Academia Română avertizează
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii