Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Rompetrol Rafinare SA. Batyrzhan Tergeussizov, ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie

ro

22 Jun, 2023 15:17 1335 Marime text

 
  • Rompetrol Rafinare SA are sediul social în Năvodari și se ocupă de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului.
 
În Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 2704 din data de 20 iunie 2023 a fost publicată decizia nr. 1 din 3 mai 2023 a Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare SA, societate care are sediul în Năvodari.
 
Astfel, Consiliul de Administrație, întrunit prin prezenţa fizică a administratorilor, la Bucureşti, în şedinţa din data de 3 mai 2023, cu respectarea cerinţelor legale şi statutare, cu participarea lui Batyrzhan Tergeussizov, Adrian Tohănean, Felix Crudu-Tesloveanu, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu şi Bogdan-Cătălin Steriopol, membri ai Consiliului de Administraţie, având în vedere Hotărârea nr. 2 adoptată în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Rompetrol Rafinare SA din data de 27 aprilie 2023, prin care acţionarii au aprobat alegerea lui Batyrzhan Tergeussizov şi a lui Adrian Tohănean în calitate de membri ai Consiliului de Administraţie pentru un mandat începând cu data de 1 mai 2023 şi care va expira la data de 30 aprilie 2026 (data expirării mandatului actualilor membri ai Consiliului de Administraţie), având în vedere votul „pentru" exprimat de membrii Consiliului de Administraţie: Felix Crudu-Tesloveanu, Adrian Tohănean, Nicolae Bogdan Codruţ Stănescu şi Bogdan-Cătălin Steriopol privind punctul 1, precum şi votul „abţinere" exprimat de Batyrzhan Tergeussizov, având în vedere faptul că punctul 1 supus aprobării priveşte desemnarea sa în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare SA, motiv pentru care a înţeles să se abţină, cu majoritate de voturi, adoptă prezenta Decizie nr. 1 din data de 3 mai 2023, cu privire la punctul 1 de pe agendă:
 
Articolul 1
Se alege Batyrzhan Tergeussizov în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Rompetrol Rafinare SA pe perioada deţinerii calităţii de membru în Consiliul de Administraţie, respectiv 1 mai 2023 – 30 aprilie 2026.
 
Articolul 2
Felix Crudu-Tesloveanu, administrator al Rompetrol Rafinare SA, a fost împuternicit pentru a semna în numele Societăţii actele juridice cu privire la îndeplinirea tuturor formalităţilor legale, inclusiv de publicitate/opozabilitate faţă de terţi, referitoare la alegerea lui Batyrzhan Tergeussizov în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. În cadrul mandatului acordat, Felix Crudu-Tesloveanu poate submandata terţe persoane.
 
Despre Rompetrol Rafinare SA
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 22 iunie a.c., Rompetrol Rafinare SA a fost înființară în anul 1992, are sediul social în Năvodari, se ocupă de fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului, iar pentru anul 2022, cu 1.074 de angajați, a declarat o cifră de afaceri de 23.026.777.606 lei și un profit de 666.277.159 lei.
 
Conform sursei citate, Rompetrol Rafinare SA este controlată de acționarii KMG International N.V., din Țările de Jos, cu 48,1136%, Statul Român reprezentat de Ministerul Energiei, cu 44,6959%, restul capitalului fiind deținut de o Listă Acționari, cu 17,9%.
 
Platforma termene.ro informează și că Rompetrol Rafinare SA are două contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:
 
S-a aprobat remuneraţia lunară pentru fiecare membru al Comitetului de Audit al Rompetrol Rafinare SA!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii