Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firme Constanța Dispare Distracție - Sport și Relaxare SRL! Legături cu un dosar DNA

ro

25 Jul, 2023 18:00 1166 Marime text
 
 
  • SC Distracție - Sport și Relaxare SRL a fost înființată în anul 2019, a avut sediul social în Constanța și s-a ocupat de activități ale bazelor sportive.
  • SC Distracție - Sport și Relaxare SRL a fost controlată de Claudiu George Necula și Ionuț Budeș. Cei doi afaceriști mai apar și în Luxortransrom SRL și în MRLN Shipping Grup SRL.
  • Luxortransrom SRL și MRLN Shipping Grup SRL figurează într-un dosar penal instrumentat de procurorii DNA, cauză în punctul central este Baza Militară Mihail Kogălniceanu. 
  • În dosarul penal se derulează cercetări pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită și dare de mită.
 
În Monitorul Oficial, partea a IV-a, cu numărul 3.260, din data de 21 iulie 2023, a fost publicată hotărârea nr. 1 / 27 iunie 2023 a Adunării Generale a asociaților SC Distracție - Sport și Relaxare SRL.
 
Astfel, în prezența celor doi asociați (născuți și domiciliați în județul Constanța), Claudiu George Necula și Ionuț Budeș (fiecare deținând câte 10 părţi sociale a câte 10 lei fiecare, cota de participare la beneficii - 50%, cota de participare la pierderi - 50%), AGA a decis dizolvarea şi concomitent lichidarea SC Distracție Sport și Relaxare SRL conform art. 227 alin. 1 litera d) şi art. 235 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, fără numire de lichidator.
 
AGA declară că societatea nu deţine niciun fel de active, nu are nici datorii către creditori diverşi şi „suntem de acord şi solicităm procedura de dizolvare şi lichidare fără să emitem niciun fel de pretenţie materială sau financiară“.
 
De asemenea, la articolul 3 al hotărârii se menționează că se vor achita toate taxele necesare pentru îndeplinirea formalităţilor de lichidare a societăţii menţionate.
 
Despre SC Distracție - Sport și Relaxare SRL
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată luni, 25 iulie 2023, SC Distracție - Sport și Relaxare SRL a fost înființată în anul 2019, sediul social figurează în municipiul Constanța, iar activitatea principală este „Activități ale bazelor sportive“.
 
Conform sursei citate, în 2022, SC Distracție - Sport și Relaxare SRL nu a raportat cifră de afaceri, profit sau pierdere și număr mediu de angajați.
 
Cei doi asociați, Claudiu George Necula și Ionuț Budeș, au îndeplinit și calitatea de administratori.  
 
Tot potrivit Termene.ro, Claudiu George Necula mai apare în patru firme aflate în stare de funcțiune: Luxortransrom SRL (asociat 50% și administrator), Pass Building Trade SRL (asociat 85% și administrator), Tomis Top Industries SRL (asociat unic și administrator) și TTI Shipping Grup SRL (asociat 65% și administrator).
 
Asta în timp ce, potrivit Termene.ro, Ionuț Budeș mai apare în Luxortransrom SRL (asociat 50%), MRLN Shipping Grup SRL (asociat unic și administrator) și TTI Shipping Grup SRL (asociat 35% și administrator). 
 
Platforma Termene.ro mai informează că SC Distracție - Sport și Relaxare SRL nu are contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP.
 
DNA
 
SC Luxortransrom SRL și SC MRLN Shippping Grup SRL apăr într-o informare oficială a DNA (publicată pe 23 iunie 2023), cauză în care s-a dispus efectuarea de cercetări față de șase suspecți, potrivit site-ului Direcției Naționale Anticorupție, „pentru săvârșirea unor infracțiuni de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită și dare de mită“.

 
Potrivit datelor oficiale, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus „efectuarea urmăririi penale față de șase suspecți (trei persoane fizice și societățile comerciale SC Alessia Pro Trans Spedition SRL, SC Luxortransrom SRL și SC Mrln Shippping Grup SRL), pentru săvârșirea unor infracțiuni de: folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dacă fapta a fost săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită și dare de mită“.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
„În perioada mai 2019 - septembrie 2022, unul dintre suspecți ar fi ocupat funcția de coordonator transport (transportation coordinator) în Departamentul Transporturi (Transportation Office) din cadrul bazei militare Mihail Kogălniceanu fiind acreditat și autorizat, să gestioneze și să lucreze cu informații confidențiale -„business sensitive”. Acest statut i-ar fi permis suspectului să aibă acces autorizat neclasificat, la sistemul Departamentului de Apărare al USA - Departament of Defense (DoD) în legătură cu activitatea zilnică, în cadrul domeniului de transport.
În contextul menționat mai sus, suspectul respectiv ar fi pus la dispoziția celorlalți doi suspecți, care controlau cele trei societăți comerciale menționate mai sus, informații nedestinate publicității referitoare la contractele comerciale încheiate de firmele din România cu două agenții autorizate de Forțele Armate ale USA să negocieze și să încheie contracte cu contractori agreați.
 
Acele informații ar fi privit prețurile cadru minimale și maximale, generale, oferite pe categorii de transport, kilometri, capacitate gabaritică, pe categorii precise de mijloace de transport, date privind punctul de plecare, punctul de sosire și rute strict stabilite, pentru România și alte țări din Europa.
 
Accesul la datele respective ar fi permis SC Alessia Pro Trans Spedition SRL, SC Luxortransrom SRL și SC Mrln Shipping SRL să încheie mai multe contracte în contextul de mai sus și să încaseze de la de la autoritățile americane suma totală de peste 16.321.445 euro.
 
Pentru aceste „servicii” suspectul ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite, dintre care amintim: sume de bani, un teren în suprafață de 574 mp situat în municipiul Constanța, cu o valoare declarată de 250.000 lei și un autoturism AUDI Q7, cu o valoare declarată de 170.000 lei.
 
Precizăm că, unul dintre cei doi oameni de afaceri, care controlau cele trei societăți amintite mai sus, a ocupat și el funcția de „transportation coordinator”, dar a fost concediat în luna aprilie 2019, ca urmare a încălcării unor prevederi din regulamentul intern al bazei militare.
 
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumelor totale de 531.450 euro și 1.501.847 lei, ridicate cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate la locațiile unde își desfășoară activitatea cele trei societăți comerciale și la domiciliul unuia dintre oamenii de afaceri, cercetat în contextul de mai sus.
 
Celor șase suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Mai multe detalii AICI.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Foto cu rol ilustrativ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un consilier local PSD din județul Constanța, trimis în judecată în dosarul motorinei de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii