Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:31 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Femeie din Turcia, depistată la muncă ilegală în Bucureşti. Unde lucra

ro

31 May, 2022 14:44 1024 Marime text
IGI, în acțiune!, foto: facebok/ Inspectoratul General pentru Imigrari
  •  Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale şi  Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, au desfăşurat săptămâna trecută o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a străinilor pe raza de competenţă.
  • În cadrul acţiunii a fost depistată o femeie din Turcia care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale. 
 
Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale, Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, au desfăşurat, săptămâna trecută o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență., transmite IGI prin intermediul unui comunicat oficial. 
 

Astfel, în cadrul acţiunii efectuate, a fost depistată o femeie din Turcia, în vârstă de 49 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială.

 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 

Întrucât cea în cauză este membră de familie a unui străin cu drept de ședere permanentă pe teritoriul țării noastre, împotriva sa nu au fost dispuse măsuri, fiindu-i pus în vedere, pe viitor, să respecte legislația românească referitoare la angajarea în muncă., mai precizează sursa citată. 
 

Societatea în cauză, a fost sancționată contravențional cu avertisment scris pentru primirea la muncă, fără aviz de angajare, a cetățenei din Turcia în conformitate cu art.36, alin. 1, lit. a) din OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
 

De asemenea, societatea în cauză a mai fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 de lei conform art. 35 lit. c) din același act normativ, deoarece nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări încetarea contractelor individuale de muncă a 2 cetățeni turci, membri de familie cetățeni români, exceptați de la obținerea avizelor de angajare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii