Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:36 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faleza Trei Papuci din Constanța igienizată de Polaris M Holding și elevii Centrului Şcolar „Albatros” (galerie foto)

ro

27 Oct, 2017 12:28 1553 Marime text
Polaris M Holding în parteneriat cu elevii Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluziva „Albatros” Constanţa participă astăzi la o acțiune de igienizare a falezei „Trei papuci” din zona Faleză Nord. Suprafaţa ecologizată este cuprinsă între Universitatea Spiru Haret şi zona Casa Căsătoriilor.
 
Acest tip de manifestare ecologică, pe care compania Polaris M Holding o desfăşoară de mai multe ori pe an, îşi propune să sensibilizeze cetăţenii cu privire la gravitatea aruncării deşeurilor la întâmplare pe spaţiile publice. De asemenea, desfăşurarea acestei acţiuni de ecologizare alături de elevi are drept scop cultivarea unui comportament prietenos cu mediul înconjurător în rândul tinerei generaţii. Având în vedere că practica este baza formării obiceiurilor bune, activitatea de colectare a deșeurilor este un exercițiu util pentru ca acești tineri să adopte o atitudine pozivă faţă de mediul înconjurător.
 
Pe parcursul acțiunii, elevii sunt ajutați și îndrumați de echipa Polaris M Holding care le-a oferit mănuşi, saci şi tricouri pentru ca acţiunea sa se desfăşoare în cele mai bune condiţii. La finalul ecologizării, sacii vor fi  colectaţi de o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde deşeurile vor fi sortate pe categorii şi culori.
 
Acţiunea face parte din campania "Curăţăm Constanţa Noastră", al cărei scop principal este de a responsabiliza cetăţenii cu privire la menţinerea curăţeniei oraşului. De asemenea, alegerea zonei a fost dată de necesitatea protejării unei zone de interes major din punct de vedere turistic şi al protejării mediului.

„Nevoia de a ne implica în problemele comunităţii în care ne desfăşurăm activitatea ne-a determinat să demarăm această acţiune de ecologizare în calitate de voluntari. După cum am susţinut şi în cadrul campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”, unde suntem puşi zilnic faţă în faţă cu problema deşeurilor aruncate la întâmplare, ne este practic imposibil să rezolvăm această situaţie fără implicarea cetăţenilor. Găsim zilnic cantităţi foarte mari de deşeuri în anumite zone, pe care le colectam, dar care, din păcate, a doua zi apar în aceleaşi locuri. Nenumăratele campanii de ecologizare desfăşurate de mai multe ori pe an nu schimba însă atitudine anumitor persoane. Această problemă îşi va găsi soluţia în momentul în care va exista colaborare intre compania de salubrizare, cetăţeni şi instituţiile statului”, au declarat reprezentanţii companiei Polaris M Holding 

Ti-a placut articolul?

Comentarii