Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explozie la Rompetrol Midia Năvodari Se dezactiveaza Planul Roșu de intervenție de la nivelul județului Constanța

ro

02 Jul, 2021 16:32 2238 Marime text
  • Începând cu ora 16.20 se dezactiveaza Planul Roșu de intervenție de la nivelul județului Constanța.
O explozie pe platforma rafinariei Petromidia a avut loc astăzi, 02 iulie. A fost activat planul Roșu de urgență

Începând cu ora 16.20 se dezactiveaza Planul Roșu de intervenție de la nivelul județului Constanța.

Oficial, echipa de comunicare a Grupului KMG International:

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM).

Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate în condiții de siguranta.

În acest moment, echipele de intervenție actioneaza pentru controlul si stingerea incendiului. Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp.Multumim autoritatilor pentru profesionalismul si promptitudinea cu care au reactionat la acest incident.

 Oficial IGSU:

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112,  un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat  de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare - salvare în cazul unei persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5  
Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă, 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta și un elicopter SMURD.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări. La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii