Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercițiu de poliţie aeriană Baza 90 Aeriană Otopeni și Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

ro

06 Jul, 2021 11:17 1873 Marime text
  • Misiunea principală a serviciului de luptă-poliție aeriană este apărarea spațiului aerian național, prin interceptarea aeronavelor care pătrund pe teritoriul național fără autorizație, din diverse motive.

Un exercițiu de poliţie aeriană întărită a avut loc între Baza 90 Aeriană Otopeni – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Potrivit MAPN, în executarea acestui exercițiu a fost inclusă și interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C–27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care a evoluat pe traiectul Baza 90 Aeriană Otopeni – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, de către aeronave F16 Fighting Falcon aparţinând Forţelor Aeriene Române, aflate în serviciul de luptă permanent – poliţie aeriană şi, ulterior, de aeronave F16 aparținând Forțelor Aeriene Elene.

Poliția aeriană întărită sub comandă NATO este o misiune de apărare colectivă pe timp de pace pentru protejarea integrității spațiului aerian al Alianței. În orice moment, câte două aeronave de vânătoare sunt pregătite pentru Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Misiunea principală a serviciului de luptă-poliție aeriană este apărarea spațiului aerian național, prin interceptarea aeronavelor care pătrund pe teritoriul național fără autorizație, din diverse motive.

Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii