Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Constanței, încep de joi! Ce surprize sunt pregătite pentru constănțeni

ro

11 May, 2023 08:30 1090 Marime text

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Constanței, încep de joi, 18 mai, când ne vom face încălzirea pentru un weekend incendiar., transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial

Startul va fi dat de un eveniment organizat la Muzeul Ion Jalea, la sediul instituției de cultură unde va avea loc vernisajul expoziției personale „Artă la metru 3 6 9”, semnată de către artistul Ovidiu Felipov.

Expoziţia „Artă la metru 3 6 9” face parte dintr-un proiect mai amplu.

Evenimentul distruge graniţele cunoscute şi propune un nou concept de comunicare între artist şi publicul său. „Artă la metru 3 6 9” continuă şi dezvoltă seria de expoziţii începută de Ovidiu Felipov în 2019, cu „Artă la metru... antic”. „De ce 3 6 9? Este una dintre cele mai frumoase poveşti ale omenirii, aflate la intersecţia dintre numerologie, artă plastică, geometrie sacră, fizică, mistică şi semiologie. Cine doreşte să afle mai multe, se poate documenta, şi m-aş bucura dacă iniţiativa mea reuşeşte să pună în legătură frumuseţea care constă în detaliile şi simbolurile artei şi curiozitatea interioară a publicului care, de această dată, va participa activ la eveniment”, a mai declarat Ovidiu Felipov.

Totodată, iubitorii muzicii tradiționale grecești se vor putea bucura între orele 20:00 și 22:00, în Piața Ovidiu de concertul susținut de formația „REBETIKO COLLECTIVE”.

Concertul este posibil cu implicarea Ambasadei Republicii Elene în România și al Consulatului Onorific al Republicii Elene la Constanța. Acest eveniment este organizat ca urmare a relațiilor extraordinare dintre Primăria Constanța și Ambasada Republicii Elene în România, având în vedere comunitatea elenă numeroasă de la malul mării., mai punctează sursa citată. 

Sărbătoarea Zilei Constanței va continua până pe 21 mai cu un maraton de evenimente de toate tipurile, de la piese de teatru, la concerte, expoziții, evenimente sportive și tot felul de alte activități interesante.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, iar intrarea este liberă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii