Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euromateria contestă pentru a doua oară licitaţia pentru reabilitarea Cazinoului

ro

22 Feb, 2016 00:00 3067 Marime text


Asocierea condusă de SC Euromateria SRL, din care mai fac parte SC Rico şi SC Princer, a primit, în decembrie 2015, o decizie favorabilă în urma contestării rezultatului procedurii de atribuire pentru proiectul de reabilitare şi restaurare a Cazinoului Constanţa. Astfel, Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) a dispus atunci anularea raportului procedurii din 25 august în partea care declară neconformă oferta contestatoarei şi reevaluarea ofertei acesteia. Compania Naţională de Investiţii a reevaluat oferta şi a declarat-o pentru a doua oară neconformă.
 
Vineri, 19 februarie, a fost ultima zi pentru contestarea deciziei Companiei Naţionale de Investiţii, iar SC Euromateria SRL a făcut din nou contestaţie la CNSC, înregistrată cu numărul 4499 în dosarul 286. Acum se aşteaptă din nou pronunţarea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în acest caz şi astfel soarta Cazinoului rămâne iar în aer.
 
Nu este exclus ca, într-un final, procedura de licitaţie să fie anulată, urmând ca, după soluţionarea acestei contestaţii, să fie demarată o altă licitaţie, în vederea contractării lucrărilor de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie pentru obiectivul de investiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“. Proiectul „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“ include proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări. Proiectul are un buget de 24 de milioane de lei plus TVA, echivalentul a aproape 6 milioane de euro, şi este finanţat din surse bugetare prin CNI.

Asocierea Euromateria SRL - Rico SRL - Princer SA nu se lasă!

 Cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Wilhelm Filderman, Euromateria SRL a fost înfiinţată pe 17.02.2015. Firma provine din schimbarea sediului în alt judeţ. Capitalul social, format din 1.000 de părţi sociale, este deţinut de Răzvan Mihai Gheorghe, care este şi administratorul firmei ce are ca obiect de activitate „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. Răzvan-Mihai Gheorghe mai figurează ca asociat în Wiga Teal SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate. 

Rico SRL a fost înfiinţată pe 17.06.1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Celulozei. Capitalul social, compus din 1.008.580 de părţi sociale, este deţinut de Marcel Cornel Gheorghe. Administratorul judiciar al firmei este GD Reorganizare şi Lichidare IPURL. Rico SRL se ocupă de „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“. În octombrie 2015, asupra părţilor sociale pe care debitorul Marcel Cornel Gheorghe le deţinea în cadrul SC Rico SRL, respectiv un număr de 1.008.580 de părţi sociale, se instituise sechestru până la concurenţa sumei de 4.479,40 de lei.
 
La rândul său, Princer SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în Bucureşti, bulevardul Naţiunile Unite. Cele 1.054.647 de acţiuni ale firmei sunt deţinute de Soprex Imi SA, cu 232.023 de acţiuni (22% din capitalul social), Alecsandru Corneliu Angelescu, cu 516.777 de acţiuni (49% din capitalul social), Asociaţi Listă, cu 9.803 acţiuni (0,93% din capitalul social), Listă Acţionari Persoane Fizice, cu 296.044 de acţiuni (28,07% din capitalul social). Persoane împuternicite ale firmei a cărei activitate constă în „activităţi de arhitectură“ sunt: Ştefan Lazăr, Constanţa Floricel Constantinescu şi Alecsandru Corneliu Angelescu. 
 
Euromateria SRL, lider al Asocierii Euromateria şi Rico SRL, a mai vrut să reabiliteze fără succes şi Parcul Arheologic din Constanţa, beneficiarul lucrării fiind Primăria municipiului Constanţa, dar şi bazinul de polo din Focşani. Operatorului economic Euromateria SRL, cu sediul social în Bucureşti - Sector 3, a reuşit să intre pe piaţa constănţeană şi a câştigat licitaţia care vizează lucrări de execuţie pentru realizarea unei grădiniţe, dar şi a unei anexe în satul Horia din judeţul Constanţa. Valoarea estimată a contractului de achiziţie este de 818.830 de lei. Menţionăm că în această sumă nu sunt cuprinse cheltuielile neprevăzute.

Ti-a placut articolul?

Comentarii