Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eurovision Romania 2019 Cine este finalista şi va reprezenta România la Tel Aviv. Despre câştigătoare. Ce a declarat la final

ro

18 Feb, 2019 00:03 3228 Marime text
Finala Eurovision România 2019 care a avut loc aseară, şi s-a încheiat puţin înainte miezul nopţii a fost transmisă în direct de TVR şi a fost câştigată de Ester Peony care va reprezenta România la Tel Aviv.

Câştigătoarea a fost aleasă în urma finalei desfăşurate la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde la Finala Selecției Naționale Eurovision 2019 au participat 12 piese.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai.

La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai Cine este Ester Peony?

Pe numele său real Ester Alexandra Creţu, artista este o compozitoare şi cântăreaţă de origine română.

A locuit în copilarie în Canada, la Montreal, iar în 2014 începea să fie cunoscută online prin realizarea de coveruri de piese celebre.

Este cunoscută publicului din România pentru colaborările cu Phelipe sau Mahia Beldo.

Despre Eurovision, artista spunea că este una dintre cele mai grele încercări pe care le poate avea, pentru că reprezintă toată țara.
 
„Sunt foarte emoționată. Vreau să le transmit tuturor participanților că au fost superbi. Mulțumesc juriului, multumesc România! Ne vedem în Israel!” a spus Ester, după ce a mai interpretat o dată piesa câștigătoare.
 
Reprezentantul României la Eurovision a fost ales de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a ediției din 2013, Deban Aderemi și William Lee Adams, jurnaliști și influenceri consacrați în fenomenul ESC, Șerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production și celebrul artist moldovean Alex Calancea.înscris 41 de țări.
 
Sursa foto: Facebook/EurovisionRomania

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii