Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:17 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este ședință la Guvernul României! Ludovic Orban, despre legea bugetului, naveta elevilor și pensionarea anticipată a magistraților

ro

06 Dec, 2019 17:19 557 Marime text
Astăzi este ședință la Guvernul României. Înainte de ședință, Ludovic Orban, premierul României a făcut declarații de presă:

„Vă comunic oficial la masa Guvernului decizia deja discutată, și anume aceea de a ne angaja răspunderea în fața guvernului pe două pachete de legi. Un proiect de lege prioritară este legea plafoanelor. Vrem să terminăm legea bugetului până la sfârșitul anului. Dar, pentru asta avem nevoie de aprobarea legii plafoanelor. Bugetul nu poate fi aprobat fără această lege. Prima angajare va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în legile justiției, cu pensionarea magistraților, cu completele de 2 la 3, și intrarea în magistratură. La anul, ele nu vor mai exista”.

Pensionarea anticipată a magistraților și alte probleme de Justiție este a doua noastră prioritate de astăzi.

Odată cu progarea celor trei prevederi din Legile Justiției, vom discuta și Ordonanța 51. Există localități în care copiii, din cauza că nu își permit să plătească costul integral al biletului pentru transport, nu se duc la școală”.

Premierul a mai declarat că Guvernul își asumă răspunderea pentru modificările necesare abrogării OUG 51. De asemenea, a mai transmis și că următoarea ședință de Guvern va avea loc marți.

De asemenea, Ludovic Orban a cerut miniștrilor săi să-și limiteze cheltuielile la sfărșit de an.

”Vreau să vă învederez să fiţi exigenţi în analiza cererilor ce le veţi primi. Alocările din Fondul de rezervă al Guvernului au o singură destinaţie – cheltuieli de funcţionare - salarii, plata indemnizaţiilor persoanelor cu dizabilităţi, salarii asistenţi personali, încălzirea şcolilor, iluminat public - şi vă cer exigenţă în evaluarea cererilor. Am primit şi eu direct cereri, mi se cer sume de bani pentru categorii de cheltuieli care nu au legătură cu cheltuielile de funcţionare. Să aveţi mare grijă”, a mai cerut premierul.

„Vreau să luați ca și criteriu de evaluare și alocările făcute din fondul de rezervă al Guvernului. Știți că în ultima perioadă a Guvernului Dăncilă s-au alocat cu nemiluita unor localități din România”, a mai transmis miniștrilor Ludovic Orban.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii