Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eşecul privatizării Oltchim se lasă cu demisii Cum câştigă bani în judeţul Constanţa noul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie

ro

04 Oct, 2012 01:00 2359 Marime text
director_ospi_-_ministerul_economiei_sursa_foto_www_cronicavj_ro.jpgRemus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a demisionat ieri de la conducerea instituţiei, exprimându-şi public regretul pentru eşecul licitaţiei de privatizare a Oltchim.

Amintim că Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni Oltchim, nu a adus dovezi că ar deţine suma de 45 de milioane de euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, fapt pentru care contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat.

Până la numirea unui nou şef al OPSPI, Alexandru Alexe va asigura interimatul. Acesta a fost, până în prezent, directorul Direcţiei de Privatizare şi Atragere de Investiţii din cadrul aceleiaşi instituţii.

director_ospi_-_ministerul_economiei_sursa_foto_www_cronicavj_ro_2.jpg

Potrivit economica.net, Alexe deţine mai multe terenuri în Bucureşti şi Otopeni, dar şi cinci apartamente şi case în capitală şi în Otopeni. Conform declaraţiei de avere, şeful interimar al OPSPI are două autovehicule şi patru conturi bancare ce însumează aproximativ 70.000 de lei.

Alexandru Alexe este reprezentant, din partea Ministerului Economiei, în AGA mai multor companii de stat şi private, dar în care statul este acţionar minoritar.

Potrivit economica.net, veniturile înregistrate anul trecut de şeful interimar al OPSPI sunt de 46.410 lei, mai mici decât cele din 2010 (92.800 de lei) şi din 2009 (142.700 de lei). Aceeaşi publicaţie explică însă că actualul director al Oficiului Participaţiilor Statului şi-ar fi rotunjit în 2011 veniturile de la stat cu suma de 94.500 de lei, bani obţinuţi datorită faptului că este membru sau preşedinte în comisii de negociere, comisii de licitaţie sau CA în cadrul mai multor companii de stat: Electrica SA, Termoelectrica SA, UT Midia Năvodari, IOR SA, Nuclearelectrica.

Sursa foto: www.cronicavj.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii