Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale! "Am simțit inimi vibrând în ecoul celor mai de preț valori ale Armatei României" (GALERIE FOTO)

ro

23 Oct, 2022 16:01 1177 Marime text

Imagine de la eveniment, foto: Facebook/ Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale
Emoții mari la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale!
 

Cu fiecare nouă promoție de elevi devenim martorii unor povești pe cât de unice, pe atât de speciale. O parte dintre ele, prin bunăvoința protagoniștilor, ajung cunoscute și aici, pe pagina noastră oficială de Facebook. Alte povești, deși merită să fie cunoscute și să inspire, rămân ferecate în cufărul discreției absolute., transmit reprezentanții instituției. 


Totuși, la evenimente așa cum a fost ceremonia de depunere a jurământului militar, când sunt laolaltă pe elevii și cele mai importante persoane din viața lor, bucuria și mândria care încununează toată truda și speranța unei întregi familii, zilele și nopțile de pregătire ale proaspătului elev militar, momentele în care în familie sau în cuplu s-a stat cu sufletul la gură, nu mai pot fi disimulate.

La sfâșitul acestei săptămâni, am simțit inimi vibrând, la propriu, în ecoul celor mai de preț valori ale Armatei României, care au primit glas la unison. Am văzut fericirea autentică pe chipurile mamelor, am întâlnit cei mai mândri frați care nu-și mai încăpeau în piele de bucurie pentru pasul făcut de eroii lor ascunși, frații mai mari.

Nu în fiecare zi îți este dat să vezi cum ochii de un albastru pur ai unui bunic capată un contur roșu care prevestește lacrimi de bucurie. Într-o lume care a evoluat inimaginabil și în care unii tineri par să nu mai aibă nimic sfânt, bunicul și-a auzit nepotul cum, cu același timbru pe care și el îl avea la 19 ani, rostea cuvintele care rămân întipărite în inimă: „Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții!”

Felicitările după un astfel de eveniment se cuvin deopotrivă elevilor militari pentru curajul și ambiția lor, dar și familiilor pentru educația pe care le-au oferit-o și, firește prietenilor pentru susținerea necondiționată., mai transmite sursa citată. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii