Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emmanuel Macron va efectua săptămâna viitoare vizite în România şi Republica Moldova. Detalii despre data evenimentelor

ro

10 Jun, 2022 17:54 1276 Marime text
Emmanuel Macron, foto: facebook/ Emmanuel MacronPreşedintele francez Emmanuel Macron se va deplasa marţi în România, pentru a se întâlni cu trupele franceze staţionate aici, apoi în Republica Moldova miercuri, pentru a-şi afirma susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul din Ucraina, a anunţat vineri Palatul Elysée, relatează AFP.



Preşedinţia franceză a precizat că o vizită a lui Macron în Ucraina se va derula la o dată care nu a fost încă fixată, într-un moment în care ea va fi "utilă preşedintelui (Volodimir) Zelenski".


Amintim că, Preşedintele Klaus Iohannis a salutat anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea Franţei de a participa cu trupe NATO pe teritoriul României.


 "Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre", a scris Iohannis, joi, 20 ianaurie, pe Twitter.


Deasemenea, Președintele Franței a făcut anunțul într-o vizită la militarii din Haguenau, Alsacia, într-un moment în care tensiunile din estul Europei au atins noi cote. Federația Rusă a concentrat peste 127.000 de trupe la frontierele Ucrainei, iar Casa Albă a avertizat că invazia ar putea începe „în orice moment”. 


Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii