Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emmanuel Macron a dormit într-un cort, în locul hotelului din Mamaia. Ce a făcut la prima oră

ro

15 Jun, 2022 16:44 2815 Marime text
Emmanuel Macron foto ZIUA DE CONSTANȚA
 
  • Ajuns marți seară în România, Emmanuel Macron a luat masa cu soldați francezi, înainte de a decide pe loc să rămână să doarmă într-un cort, și nu la hotel, potrivit Elysée.
 
Miercuri dimineață, a făcut jogging înainte de a lua micul dejun cu militarii și de a se întâlni cu președintele Iohannis, cu care a vorbit mai bine de o oră, scrie tv5monde.

Zi istorică, la Baza militară Mihail Kogălniceanu!


Președintele României, Klaus Iohannis și președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, s-au întâlnit astăzi, 15 iunie 2022 la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța.

În cadrul declarațiilor de presă susținute, președintele Franței, Emmanuel Macron a vorbit și despre situația Ucrainei. 


„Suntem angajați cu prietenii români în susținerea Ucrainei. Împreună am condamnat țara agresoare, așa cum arata sanctiunile impotriva Rusiei. Vom construi o aparare comuna si vom îmbunătăți siguranta alimentara a intregii lumi. Doamnelor si domnilor doresc sa amintesc spunand inca o data prietenia pe care Franta o are cu tara dumneavoastră. Rusia este o putere de temut si nu ne dorim un razboi cu Rusia. Președintele ucrainean va trebui sa negocieze cu Rusia si noi, europenii, vom fi la masa cu ei - Macron“ - a precizat Emmanuel Macron. 



În cadrul discursului susținut, președintele Franței, Emmanuel Macron a vorbit despre prietenia de 200 de ani dintre Franța și România și a adus în discuție un plan de susținere al Forțelor Navale Române. 

Macron a precizat că miniștri de resort din Franța și România au discutat deja și au stabilit un document cadru. 


 "Sunt deosebit de fericit să ma aflu alaturi de dumneavoastră. Sunt fericit să ma aflu pe Baza Mihail Kogălniceanu. Aceasta deplasare intervine într-un context grav, conflictul cu Rusia care se desfășoară foarte aproape aici. Am avut ocazia sa ma întâlnesc cu armata franceză care se află aici din 26 februarie. Mulțumesc României că a acceptat ca Franta sa fie partener strategic NATO. Vânătorii alpini se vor întoarce în munții lor și le urez succes succesorilor lor care vor veni si vor lua locul acestora. Lucrăm în fiecare zi alaturi de soldatii nostri. Romania nu este o tara ca oricare alta. Se bazeaza pe o prietenie de 200 de ani. Romania a putut sa conteze pe fraternitatea Frantei. Lucrăm la un plan ambițios de susținere a Forțelor Navale Române. Miniștrii de resort au discutat si stabilit un document cadru. De asemenea, în cadrul NATO, dispozitivul actual va lua amploare. Își va spori capacitatile. Întâlnirea de la Madrid va confirma aceasta ambitie si va indeparta orice amenințăre pe flancul estic UE si NATO“ - a precizat Emmanuel Macron.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii