Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:59 22 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, în marș cu nava-școala „Mircea”

ro

15 May, 2021 16:48 1420 Marime text

  • Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, ce aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în raionul Tuzla.
  • Acțiunea face parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari.
Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a participă la un marș de instrucție cu nava-școală „Mircea”, ce aparține Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în raionul Tuzla, în datele de 14 și 26 mai.

Acțiunea face parte din programul de consiliere și orientare profesională a elevilor militari. Astfel, prin desfășurarea celor două marșuri de instrucție tinerii cadeți au posibilitatea de a fi inițiați în tainele navigației, de a vedea și primi explicații despre tehnica de la bordul navei, luând astfel un prim contact direct cu viața de marinar în Forțele Navale Române.

Parte din același program de orientare profesională, elevii claselor a IX-a sunt programați să participe în cursul lunii iunie la activități de familiarizare cu noțiunile de marinărie și a tehnicilor folosite în sporturile nautice la Centrul de pregătire marinărească și sporturi nautice Palazu-Mare, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Aceste activități extrașcolare cu specific marinăresc sunt adaptate la contextul pandemic, luându-se toate măsurile de igienizare conform procedurilor sanitare în vigoare. Atât echipajul de la bordul navei-școale, cât și instructorii militari ce însoțesc elevii la centrul de pregătire marinărească a fost testat împotriva Covid-19, cei mai mulți fiind deja vaccinați cu ambele doze.

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto a materialului.

Sursa foto: Facebook/ Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii