Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi miliari constănțeni, complici la bucurie în cadrul programului „Școala Altfel” (FOTO)

ro

29 Mar, 2023 08:48 1113 Marime text

O grupă de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța s-a deplasat luni, 27 martie, la Școala Gimnazială Nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, pentru a desfășura cu elevii civili de acolo o serie de activități interactive, cu specific marinăresc, în cadrul programului național „Școala Altfel”.

Desantul elevilor militari a avut loc în curtea școlii gimnaziale din Valu lui Traian, într-un cadru însorit, animat de zâmbetele și energia copiilor. Pe rând, elevii mai mari, îmbrăcați în uniforme de camuflaj de culoare albastră, s-au prezentat în fața colegilor mai mici, spunându- și fiecare povestea și ce l-a motivat să aleagă învățământul militar de marină pentru a-și continua studiile., transmit reprezentanții MApN. 

A urmat partea mult așteptată de zecile de elevi de gimnaziu: atelierul de noduri marinărești, unde, împărțiți pe grupe și având instructor câte un elev militar, copiii au învățat cum să facă acele împletituri complicate, care sunt și frumoase, dar și foarte utile la vapoare, dar și în multe alte situații și care ușor pot deveni și accesorii handmade.

Surpriza pregătită de colegii mai mari de la Constanța, dat fiind că și vremea a ținut cu ei, iar activitatea s-a putut desfășura în aer liber, a fost repriza de jocuri marinărești: aruncarea bandulei la punct fix și trasul la parâmă, unde cu toții s-au amuzat copios în timp ce își măsurau mușchii., mai transmite sursa citată. 

foto: Facebook/ MApN 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii