Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica" Constanța, în vizită la stația de sortare și reciclare din cadrul Polaris M Holding (GALERIE FOTO)

ro

07 Jun, 2023 17:44 1301 Marime text
Sursa galeriei foto: Facebook/Polaris M HoldingUn grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr.30"Gheorghe Țițeica" Constanța au vizitat stația de sortare și reciclare din cadrul Polaris M Holding. 

„Ieri, i-am întâmpinat, la stația de sortare și reciclare, pe elevii clasei pregătitoare B și ai clasei I E, coordonați de doamnele învățătoare Mustafa Nicoleta și Pană Carmen. Entuziaști și dornici să afle cât mai multe informații despre reciclare, copiii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație“ - au precizta reprezentanții Polaris M Holding.

Cu această ocazie, copiii au aflat care ste parcursul deșeurilor în stația de sortare.

Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație. Elevii au văzut locul unde se descarcă deșeurile colectate separat de la populație, cum se realizează sortarea la bandă și balotarea deșeurile din plastic, hârtie și carton, înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția umedă, care nu poate fi reciclată, ajungând la groapa de gunoi.

Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde are loc procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:
[🔵] Hârtie și Carton
[🟡] Plastic și Metal
[🟢] Sticlă

Citește și: 

ConstanțaElevii clasei a V-a de la Liceul Ovidius au vizitat stația de sortare a Polaris M Holding
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii