Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța, despre începuturi și viața la un colegiu militar

ro

14 Apr, 2021 12:27 3770 Marime text
  • În momentul în care calcă poarta Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", eleva spune că se simte ca acasă, și , deasemenea, simte că a ales locul potrivit unde poate să învăța și se poate dezvolta.
O elevă a Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", Constanța le-a vorbit viitorilor elevi și nu numai despre experiența ei la colegiu.

Ștefania a vorbit despre momentul în care a intrat pe poarta colegiului bucuroasă, emoționată și totodată curioasă despre viața la un colegiu militar.

În momentul în care calcă poarta Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", eleva spune că se simte ca acasă, și, deasemenea, simte că a ales locul potrivit unde poate să învăța și se poate dezvolta.

„Eram foarte entuziasmată când am primit vestea că o să fiu unul dintre elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza", Constanța.

Am intrat pe poarta colegiului bucuroasă, emoționată și totodată curioasă despre viața la un colegiu militar.

În scurt timp mi-am luat în primire camera și uniforma, am început să mă familiarizez cu programul și mi-am cunoscut gradații, colegii, cadrele militare și profesorii.

M-am obișnuit foarte repede datorită condițiilor bune de cazare și de studiu, dar în primul rând datorită oamenilor, atât civili cât și militari, despre care pot spune că sunt minunați, deoarece întotdeauna am găsit în ei un zâmbet și un sprijin, la nevoie.

Elevii gradați au devenit pentru noi nu doar simpli îndrumători, ci prieteni adevărați care ne-au ajutat și ne-au îndrumat ce și cum să facem, să ne adaptăm cât mai ușor la noua viață pe care ne-am ales-o. Plutonul de 24 de boboci s-a transformat în scurt timp într-o familie unită, chiar dacă la început ne-am confruntat cu mici greutăți, care apar la formarea oricărei noi clase.

Când calc pragul porții colegiului mă simt ca acasă, simt că am ales locul potrivit unde pot să învăț și să mă dezvolt, simt că primii pași din #CNMAIC mă vor ghida către visul cel mult dorit, de a deveni ofițer în Armata României.


Urez vacanță plăcută în continuare tuturor elevilor, militari și civili, și aștept cu nerăbdare să mă întorc la colegiu, a doua mea casă, alături de camarazii mei.” Elev Slama Ștefania-Evelin, IX D. , este postare de pe pagina de Facebook a Forțelor Navale Române.

Sursa foto: Facebook/ Forțele Navale Române


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii