Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea da unda verde pentru parcuri

ro

08 Oct, 2009 03:49 1539 Marime text

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, o Hotărâre de aprobare şi finanţare a unui număr de 183 de proiecte aparţinând administraţiilor publice locale din toate judeţele ţării, în cadrul „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi". Propunerea a venit din partea ministrului interimar la Mediului, Elena Udrea.

Proiectele privesc dezvoltarea şi modernizarea actualelor spaţii verzi, dar şi înfiinţarea de noi parcuri, scuaruri şi aliniamente plantate. Această măsură „va conduce la reducerea concentraţiilor de noxe din aer, creşterea suprafeţelor spaţiilor verzi din localităţi şi apropierea mărimii acestora de standardele europene în domeniu", se arată în comunicatul Ministerului Mediului. Valoarea acestor proiecte se ridică la 123 milioane lei, sumele aferente fiind asigurate din Fondul pentru Mediu.

Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi îi este alocată suma de 200 milioane lei pentru anul 2009, prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 228/4 martie 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii