Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:00 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipele Confort Urban, ample lucrări de modernizare a tramei stradale în cartierul Palazu Mare

ro

17 Jul, 2020 08:43 1037 Marime text

 
  • Condiții moderne de trafic pietonal și rutier în cartierul Palazu Mare din Constanța.

Strada Dumbrăveni din catierul Palazu Mare a fost reabilitată complet, iar străzile  Santinelei, Năvodului și Petre Dascălu au fost modernizate.

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, a desfășurat în zona Palazu Mare ample lucrări de modernizare a tramei stradale.

În ultimele luni s-au asfaltat peste 9.000 de metri pătrați de carosabil, 3.000 de mp de trotuare și s-au montat 4500 de ml de borduri.

Pe aceste artere importante de circulație din cartierul Palazu Mare, Primăria Municipiului Constanța a efectuat în cursul acestui an lucrări de asfaltare a carosabilului si de refacere a trotuarelor. Partea carosabilă a fost retrasată așa că au fost create zeci de locuri de parcare în lungul străzii Dumbrăveni. De asemenea, în cadrul acestor lucrări au fost aduse la nivelul asfaltului capacele de canalizare. 

Pe toate șantierele la care intervenim, pe măsură ce se asfaltează, capacele de canalizare sunt aduse la nivelul asfaltului. Din punct de vedere tehnic aceste capace de canalizare nu pot fi aduse la nivel înainte sau în timpul execuției lucrărilor de asfaltare. Soluția de aducere la nivel a capacelor de canalizare trebuie corelată cu cota finală a asfaltului refăcut.

Numai pe strada Dumbrăveni vorbim de aproape un hectar de carosabil asfaltat în ultimele luni, 3 mii de mp de trotuare, 2.500 de ml de bordură mică, 2000 de ml de bordură mare. Trotuarele și partea carosabila au fost complet refăcute, iar spațiile de parcare pe care localnicii le-au solicitat au fost amenajate în lungul străzii. În paralel, verificăm zonele care necesită a fi reabilitate și aduse la standarde actuale, a declarat Daniel Vlăescu, șef serviciu tehnic SC Confort Urban.


Investiții importante în trama stradală din cartierul Palazu Mare urmează a fi realizate si în perioada următoare.

Primăria Municipiului Constanta, prin SC Confort Urban, a pregătit documentațiile necesare in vederea asfaltarii străzilor Camil Ressu, Tache Ionescu, Rozelor, Prelungirea Meșter Manole și Ștefan Dărăscu.

Sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii