Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DSU Pompierii români participă la Competiția Mondială de Salvare

ro

16 Oct, 2023 14:35 755 Marime text

foto: DSU În perioada 16-21 octombrie a.c., pompierii români participă cu entuziasm la cea mai prestigioasă competiție internațională de descarcerare și prim ajutor, cunoscută sub numele de "World Rescue Challenge" (Competiția Mondială de Salvare).

Patru echipe din cadrul ISU București-Ilfov, ISU Iași și ISU Maramureș se pregătesc pentru a concura în Spania alături de cele mai bune echipe de pompieri și paramedici din alte 15 țări, inclusiv Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Cehia, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Paraguay, Portugalia, Spania și Statele Unite ale Americii, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Această competiție adună cele mai bune echipe de descarcerare și prim ajutor din întreaga lume începând din anul 1999.

Echipele vor trebui să se confrunte cu scenarii complexe elaborate de experții din cadrul World Rescue Organisation, punând la încercare abilitățile, rapiditatea și tehnicile de descarcerare, precum și modul în care aplică manevrele de salvare pentru victimele cu fracturi, hemoragii, leziuni ale coloanei vertebrale și alte afecțiuni grave.

Aceste competiții de amploare au un scop important: dezvoltarea capacităților de intervenție, promovarea noilor tehnici și prezentarea celor mai recente tehnologii în domeniul salvării de vieți, cu accent pe colaborarea în echipă și conștientizarea impactului accidentelor rutiere asupra pierderii de vieți omenești.

La competiția de anul trecut, desfășurată în Luxemburg, echipa de prim ajutor a ISU București - Ilfov a devenit CAMPIOANĂ MONDIALĂ la acordarea de prim ajutor calificat în traumă.

Cu un precedent de succes, suntem alături de acești eroi. Vă urăm multă baftă, dragi colegi!- a mai precizat sursa citată. 

Citește și:

Ți-ai pregătit locuința pentru sezonul rece? Iată ce trebuie să știi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii