Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drona ucraineană care s-a prăbușit la Zagreb, Croația, a survolat și România. Ce spun reprezentanții MApN

ro

11 Mar, 2022 15:35 1996 Marime text
Drona ucraineană ce s-a prăbușit la Zagreb, Croația. Foto: Captură TwitterO dronă militară aflată în dotarea armatei ucrainene s-a prăbuşit joi seară într-un parc al capitalei croate Zagreb. Premierul croat Andrej Plenkovic a precizat că drona a survolat România şi Ungaria, înainte de a ajunge în Croația. 

Cu privire la informațiile referitoare la evoluția în spațiul aerian al României, în cursul nopții de joi, 10 martie, al unei aeronave fără pilot, Ministerul Apărării Naționale precizează că sistemul de supraveghere a spațiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spațiul aerian național pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute.
           

„Aeronava a intrat în spațiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 și a părăsit spațiul aerian național în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.
           
Evoluția acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spațiul aerian național, viteza ridicată, înălțimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat și condițiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian“ - au mai precizat reprezentanții MApN.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii