Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:20 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două victime de la Petromidia vor fi transferate în Germania. Când vor pleca

ro

05 Jul, 2021 09:04 979 Marime text
  • Cei doi răniți, cu arsuri, din explozia de la Petromidia, vor fi transferați în Germania
Două victime din explozia de la Petromidia, care au suferit arsuri pe 35% din suprafața corpului, vor pleca astăzi, 5 iulie, în Germania. Transferul celor doi a primit aprobarea medicilor în cursul zilei de ieri, iar în aceste momente se pregătește transportul acestora.

Conform surselor noastre, cei doi vor fi transferați în prima parte a zilei de luni.

UPDATE 11.50

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia.

Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și Ministerului Apărării Naționale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian astăzi, în jurul orei 11.00.
 

UPDATE 12.50 Oficial Rompetrol


Cei doi colegi internați în Spitalul Clinic de Urgență „Floreasca” au fost transferați în această dimineață către o unitate medicală specializată din Offenbach - Germania. Cu sprijinul Forţelor Aeriene Române, aeronava a decolat în jurul orei 11.00 din Baza 90 Transport Aerian Otopeni.
 
Aceștia sunt stabili și, în continuare, în comă indusă. Pe durata zborului, colegii vor fi montorizați de o echipă medicală formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale.
 
Dorim să mulțumim autorităților pentru implicarea și sprijinul în identificarea și finalizarea procedurilor medicale pentru transferul colegilor răniți în Germania, în circa 72 de ore.
 

Prin eforturi comune, am reușit să găsim soluții rapide pentru colegii noștri, să îi transferăm și să beneficieze de cele mai bune tratamente de specialitate.
 
În același timp, dorim să le mulțumim pentru dăruirea și eforturile făcute de cadrele medicale în salvarea colegilor noștri, atât celor de pe platforma Petromidia, echipajelor de prim-ajutor și transfer, cât și cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Urgență „Floreasca”.
 
Referitor la colegul nostru internat în Spitalul Județean Constanța, potrivit specialiștilor, starea lui este bună. Informațiile sunt în concordanță cu cele declarate reprezentanților companiei de familia pacientului și de medici. Suntem alături de acesta și ne vom asigura că va beneficia de cele mai bune tratamente pe perioada spitalizării, dar și după externare.
 
În aceste momente, principala noastră grijă este ca angajații răniți să aibă parte de cele mai bune condiții de tratament. În paralel, oferim sprijin total autorităților, în desfășurarea anchetei din rafinăria Petromidia.

Incendiul de la Petromidia

Amintim că în data de  2 iulie 2021, la ora 12:16 a izbucnit un incendiu  la Rafinăria Petromidia, din localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul  județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor  de intervenție a reprezentat-o căutarea și salvarea persoanelor surprinse în acest incident.
 
Bilanțul final al victimelor este de 6 persoane, astfel:  2 persoane cu arsuri pe 45%, respectiv 35% din suprafața corpului transportate cu 2 elicoptere SMURD la Spitalul Clinic de Urgență București, 2 persoane cu diverse  traumatisme transportate la spital, 1 persoană cu arsuri minore care a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Din nefericire, persoana dispărută  a fost găsită decedată.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, iar în urmă cu puțin timp acesta a fost lichidat. La acest moment nu mai există flacără, iar echipajele de intervenție acționează pentru răcirea zonei de ardere, în scopul eliminării posibilității de reaprindere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, aproximativ 120 de pompieri din cadrul mai multor Inspectorate pentru Situații de Urgență Județene au acționat  cu următoarele mijloace de intervenție : 14 Autospeciale de stingere cu apa și spumă; 3 Autocamioane de intervenție; 4 motopompe de mică și mare capacitate; 1 autospecială CBRN; 1 autospecială transport victime multiple; 1 ambulanța SMURD Terapie Intensivă Mobilă; 6 ambulanțe SMURD Echipaj de Prim Ajutor; 6 ambulanțe ale SAJ Constanța ( 1 echipaj C2 și 5 echipaje B2); 2 elicoptere SMURD. Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns s-a dispus alocarea de forțe suplimentare din cadrul ISU Călărași, ISU Galați, ISU Vrancea, ISU Ialomița, ISU Tulcea, ISU Brăila.

Planul Roșu de Intervenție a fost  dezactivat la ora 16:20.

Ti-a placut articolul?

Comentarii