Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dotarea Căminului Cultural din Albeşti cu costume populare SC Steaua Polară SRL contestă rezultatul licitaţiei proiectului comunei Albeşti

ro

04 Jul, 2017 00:00 1253 Marime text
În vederea desfăşurării unei varietăţi de activităţi recreative şi distractive, Comuna Albeşti doreşte să doteze Căminul Cultural al localităţii cu costume populare. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a publicat anunţul de licitaţie, potrivit căruia ofertanţii trebuiau să se înscrie până la data de 27 februarie, ora 15.00. Valoarea estimată a contractului este de 445.283,75 de lei.
 
Persoanele cu putere de decizie din cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire au fost: primar - Gheorghe Moldovan, viceprimar - Vlad Cristian, secretarul comunei - Daniela Dinu, responsabil achiziţii publice - Elena Bereczki, responsabil financiar-contabil - Magdalena Iosefina Stoica şi responsabil financiar-contabil - Eugenia Coiciia.
 
În anunţ a fost precizat că ofertanţii trebuie să facă dovada că au furnizat, în ultimii trei ani fiscali, produse similare în valoare cumulată minimă de 311.690 de lei. A fost necesar ca ei să se prezinte cu: facturi, certificate/documente, „rămânând la latitudinea operatorului economic să aleagă ce va prezenta în susţinerea îndeplinirii cerinţei“. Ofertantul a mai avut obligaţia să precizeze partea sau părţile din contract pe care doreşte să le subcontracteze şi datele de recunoaştere ale subcontractanţilor propuşi. Criteriul de atribuire s-a constituit prin cel mai accesibil preţ. Contractul se înscrie într-un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, respectiv Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Rezultat contestat la CNSC de unul dintre ofertanţi  

SC Steaua Polară SRL, cu sediul în satul Vâlcele, oraşul Tismana, judeţul Gorj, a înaintat contestaţia rezultatului etapei de verificare a propunerilor Comunei Albeşti către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). A fost, de asemenea, solicitată suspendarea procedurii de atribuire până la soluţionarea fondului contestaţiei.
 
Pe de o parte, CNSC admite parţial contestaţia formulată de SC Steaua Polară SRL, în contradictoriu cu Comuna Albeşti, şi anulează procesul-verbal nr. 4501/11.05.2017, adresele de comunicare a rezultatului evaluării propunerii financiare şi adresa nr. 4918/18.05.2017 - de răspuns la notificarea prealabilă. Pe de altă parte, CNSC „respinge ca inadmisibil capătul de cerere privind declararea ca acceptabilă a ofertei SC Steaua Polară SRL“, urmând ca, în baza acestei decizii, autoritatea contractantă să fie obligată să îşi reevalueze oferta, în termen de 15 zile de la primirea deciziei, cu „respectarea celor din motivare, a documentaţiei de atribuire şi a dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice“.

Despre SC Steaua Polară SRL 

Firma are ca obiect principal de activitate „fabricarea altor articole de îmbrăcăminte“. Capitalul social subscris, în valoare de 1.000 de lei, este compus din 100 de părţi sociale.
Asociaţi în societate sunt Gabriel Cotan, născut pe 7.11.1967, în Târgu Jiu, cu 80% din capitalul social, şi Gheorghe Cotan, născut la 27.04.1970, în acelaşi oraş. Cei doi asociaţi sunt şi administratorii societăţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii