Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea muzicii românești! Un mare violonist a încetat din viață

ro

17 Sep, 2023 20:56 1288 Marime text

Doliu în muzica populară românească!  Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”, Viorel Leancă, a decedat la vârsta de 70 de ani..

„Există o armonie în toamnă și o strălucire în cerul ei. Zorii dimineții au transformat această armonie în tăcere. Este tăcerea lăsată în sufletele noastre de vestea încetării din viață a celui ce a fost VIOREL LEANCĂ, Maestru Dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu”.

Astăzi, Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

Astăzi părăsește această lume, lăsând tristețe și regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru și care va rămâne întru veșnicia timpului aici, pe pământ.

Suntem alături de familia greu încercată și transmitem sincere condoleanțe.

A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea.

Rămas bun, Maestre!”, transmite o postare pe Facebook din partea Ansamblului „Ciprian Porumbescu”.



Citește și:
Doliu printre magistrații din Constanța!: A încetat din viață Dragomir Ianuş, fost procuror al Parchetului Curții de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii