Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în lumea muzicii românești! A murit artistul orb George Nicolescu (VIDEO)

ro

26 Mar, 2024 12:36 1155 Marime text

Sursa foto: Facebook


 
  • George Nicolescu a murit la 74 de ani. Artistul care s-a născut orb și a făcut cariera în muzica românească este cunoscut pentru piesa Eternitate.
 
George Nicolescu a murit la 74 de ani. Artistul care s-a născut orb și a făcut cariera în muzica românească este cunoscut pentru piesa Eternitate.

Artistul, născut orb, a încântat publicul mulți ani la rând cu piesele „Eternitate” și „Mai avem nevoie și de iarbă”

Născut în Ploiești, Nicolescu a făcut Școala din București pentru pacienții cu ambliopie (1957-1959), apoi gimnaziul și liceul (1960-1968) la Școala Pentru Orbi din Cluj (1968–1972). Debutul său muzical a fost în 1970, când acesta a câștigat premiul întâi la festivalul „Tinerețe pe portativ”. Câțiva ani mai târziu, compozitorul George Grigoriu a început să-l influențeze, iar cei doi au început să colaboreze. În 1973, a fost lansat primul său șlagăr, „Eternitate”.

El a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. În 1981 a debutat în Cenaclul Flacăra unde a repurtat succese notabile activând cu "Foaie verde, spic de pâine", "Ordinea de zi", "Eternitate" și alte melodii care l-au așezat în topul muzicienilor vremii. După Revoluția de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa „Optimiștii”.

El s-a pensionat în 1992, luând parte la diferite show-uri și cântări în restaurante. În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale românești datorită unui duet cu trupa UNU'. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică ușoară...lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebri ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu și Corina Chiriac.



Citește și
Doliu în lumea literară românească. S-a stins din viață Nicolae Manolescu!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii