Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Arhiepiscopia Tomisului. Preotul Mihai Albuleț s-a stins din viață

ro

05 Nov, 2021 16:47 3969 Marime text
Preotul pensionar Mihai Albuleț, care a slujit aproape 30 de ani în Parohia Plopeni din Arhiepiscopia Tomisului, a trecut la cele veșnice. Slujba înmormântării a fost oficiată joi, 4 noiembrie 2021, de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Părintele avea 70 de ani.

Preotul Mihai Albuleţ s-a născut pe 23 iulie 1951, în satul Ungureni, judeţul Dâmboviţa. Absolvent al Seminarului Teologic şi al Facultăţii de Teologie din Bucureşti, a fost hirotonit preot pe 1 octombrie 1973, pe seama parohiei Brâncoveanu, judeţul Dâmboviţa, de Justinian, Patriarhul României. Pe 27 decembrie 1980, părintele Albuleţ a fost transferat în parohia Plopeni, judeţul Constanţa, parohie în care a slujit și a locuit 30 de ani.
 
În toamna anului 1990, la rugămintea directorului musulman al şcolii din Plopeni, părintele Albuleţ a fost primul preot profesor din judeţ care a predat Religia Ortodoxă în şcoală. Părintele a continuat să predea neîntrerupt până în anul 2011.
 
Pentru bogata activitate pastoral-administrativă, pe care a desfăşurat-o în decursul anilor, pe 1 noiembrie 2010, părintele Mihai Albuleţ a fost hirotesit iconom de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia sfinţirii picturii bisericii.

Despre Ionuţ Druche
S-a născut pe 16 decembrie 1982 în Constanța. Este absolvent al Şcolii Generale nr. 9 „Ion Creangă“ din localitate, al Grupului Şcolar Industrial Construcţii de Maşini din Constanţa şi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei“ din Constanţa, promoţia 2005. A lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând postul de director al Editurii Arhiepiscopiei Tomisului şi pe cel de redactor-şef al revistei „Tomisul Ortodox“, publicaţie de cultură şi spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.
 Actualmente este bibliotecar în cadrul Bibliotecii județene „I.N. Roman” din Constanța.
 Preocupat de istoria contemporană a vieţii bisericeşti din Dobrogea, Ionuţ Druche a organizat din 2010 şi până în prezent mai multe comemorări şi simpozioane. De asemenea, este autor şi coautor a mai multor cărţi şi articole.

Citește și:

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/invitati/preoti-si-biserici-la-sat-parohia-plopeni-judetul-constanta-galerie-foto-686187.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii