Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Documente false, carieră falsă! Profesoară, viceprimăriță din Vaslui, acuzată de infracțiuni

ro

19 Jan, 2024 15:17 760 Marime text
foto: Unsplash Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au probat activitatea infracţională a unei femei, de 50 de ani, din comuna Codăeşti, judeţul Vaslui, cercetată pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

În urma cercetărilor efectuate a reieşit că, în perioada 2008 - 2023, femeia ar fi falsificat acte de studii, care ar fi atestat calificarea de cadru didactic, obţinând, în baza acestora, toate gradele profesionale, transmite  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui. 

La data de 18 ianuarie 2024, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la adrese din comuna Codăeşti, fiind descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În aceeaşi zi, în baza probatoriului administrat, poliţiştii au luat faţă de persoana cercetată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, aceasta urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive, a mai punctat sursa citată. 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale a femeii.


UPDATE 

Viceprimăriţa comunei Codăeşti, Lenuţa Damian (PNL), reţinută pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals după ce şi-ar fi falsificat actele de studii, a fost plasată, vineri, sub control judiciar, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Lenuţa Damian, care este şi profesoară de Limba Română la Liceul "Ştefan cel Mare" din comuna Codăeşti, este acuzată că ar fi folosit o diplomă falsă, în baza căreia ar fi obţinut inclusiv gradul didactic I, scrie Agerpres.ro. 


Citește și:

Deca- „Cred că în acest an vom rezolva problema școlilor cu grup sanitar în curte“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii