Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doctoriţa Ildiko Toldişan îşi recâştigă postul de şef de secţie. Conducerea spitalului nu se lasă

ro

09 Apr, 2011 01:26 16253 Marime text
Ildiko_Toldisan_03.jpgSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a formulat ieri recurs la decizia instanţei date în urmă cu puţin timp, legată de repunerea în funcţia de şef al Secţiei de Neurologie a medicului Ildiko Toldişan, destituită „cu scandal" anul trecut, în luna august, împreună cu mai mulţi colegi de-ai săi.

Potrivit celor declarate de medicul neurolog, procesul privind repunerea sa în funcţie a fost câştigat în urmă cu câteva luni. „Mă aşteptam să formuleze recurs. Eu nu m-am preocupat de această problemă în mod deosebit. Destituirea mea din funcţie s-a făcut nelegal. Rămâne de văzut acum ce va decide instanţa", ne-a spus Toldişan. În dosarul 13062/118/2010, înregistrat în data de 08.04.2011, Toldişan Ildiko are calitate de intimat, la fel ca şi Consiliul Judeţean Constanţa, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa de recurent. Menţionăm că destituirea din funcţie a şefei de la neurologie s-a făcut în vara anului trecut, când Consiliul Judeţean Constanţa a elaborat o listă cu noii şefi de secţii fără a solicita şi propunerile Facultăţii de Medicină. Dr. Ildiko Toldişan a fost înlocuită la conducerea Secţiei de Neurologie de dr. Anca Hâncu.

La acel moment, în august 2010, Petru Bordei, decanul Facultăţii de Medicină Constanţa spunea că „lista cu şefii de secţie care circulă acum a fost făcută de către Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), iar ultimul cuvânt îl are preşedintele CJC (n.r. Nicuşor Constantinescu). „Aşadar, nu are nicio importanţă ce ne dorim noi", declara decanul Facultăţii de Medicină Constanţa.

În cazul numirii şefilor de secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, se aplică OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii, în vederea descentralizării. „(6) În secţiile, laboratoarele şi serviciile medicale clinice, funcţia de şef de secţie, şef de laborator sau şef de serviciu medical se ocupă de cadrul didactic recomandat de senatul instituţiei de învăţământ medical superior în cauză, cu avizul managerului spitalului şi cu aprobarea Ministerului Sănătăţii sau, după caz, a autorităţilor administraţiei publice locale", spune textul legii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • enache niculae 10 Jun, 2015 14:27 un doctor de calitate care-si cunoaste meseria . multumesc.
  • elena pacient 16 Mar, 2012 12:23 ESTE CEA MAI BUNA DOCTORITA DE NEUROLOGIE MERITA
  • PACIENT 09 Apr, 2011 16:18 DR TOLDISAN ESTE CEA MAI BUNA NEUROLOGA PE CARE O ARE LA ACEASTA ORA CONSTANTA ,DEMITEREA DOMNIEI SALE SA FACUT PE CRITERII POLITICE ,FRAIERII TREBUIE SA INTELEAGA UN LUCRU ;SE VREA ACOLO UNDE II ESTE LOCUL SI CINSE DINSEI ,FELICITARI SI LA MAI MARE >