Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din categoria „Lipsă de transparenţă” sau cine ce are de ascuns Spitalul Judeţean Constanţa nu dă doi bani pe Legea privind accesul la informaţiile de interes public (document)

ro

19 Feb, 2014 00:00 2149 Marime text
Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public face referire la unul dintre principiile fundamentale ale relaţiilor dintre persoane şi autorităţi publice. Cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut şi face în continuare numeroase solicitări pentru informarea corectă şi completă a cititorilor. Cu toate acestea, există autorităţi şi instituţii publice care nu răspund cererilor, obstrucţionând în acest mod liberul acces la informaţiile de interes public, ceea ce, fireşte, ne duce cu gândul la faptul că, poate, au ceva de ascuns.
 
În această ordine de idei, vom prezenta solicitările adresate de cotidianul ZIUA de Constanţa mai multor instituţii constănţene, în baza Legii 544/2001, solicitări la care însă nu am primit răspuns în termenul de 30 de zile, prevăzut de lege.
Pe data de 10 decembrie 2013 am adresat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa o solicitare pentru punerea la dispoziţie a mai multor informaţii de interes public. Astfel, am întrebat dacă SCJU Constanţa deţine acreditare pentru activitatea de prelevare de organe, respectiv pentru activitatea de prelevare de organe şi ţesuturi.

„Care este numărul Ordinului ministrului Sănătăţii pentru fiecare dintre cele două activităţi la care facem referire?” este altă întrebare adresată conducerii SCJU Constanţa, respectiv managerului Dănuţ Căpăţînă, la care nu am primit răspuns. Nu în ultimul rând, am întrebat în ce Monitor Oficial au fost publicate ordinele ministrului Sănătăţii pentru fiecare dintre cele două activităţi la care facem referire.
De menţionat este că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se numără printre autorităţile şi instituţiile publice obligate să furnizeze, la cerere, informaţiile de interes public.
ZIUA de Constanţa pune la dispoziţia cititorilor solicitările în baza Legii 544 pe care le-a formulat în 2013 şi la care nu a primit răspuns, în cadrul unei categorii speciale, intitulate „Lipsă de transparenţă”, categorie ce poate fi accesată pe site-ul ziarului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii