Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:49 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Reținuți pentru trafic de persoane și trafic de minori. De unde își recrutau victimele (galerie foto)

ro

15 May, 2020 10:26 818 Marime text


La data de 14.05.2020, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților L.A., L.I., L.C.A. și L.V.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.

În cauză s-a reținut faptul că, începând din anul 2008,  pe raza municipiului Focșani s-a constituit un grup infracțional organizat, format din 6 membrii ai unei familii, care avea drept scop racolarea de persoane de sex feminin, cazarea, transportarea și supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale.

Victimele traficului de persoane erau recrutate din medii sociale precare cu o instruire şi stare materială modestă, pentru ca profitând de starea lor de vulnerabilitate prin inducere în eroare, prin imposibilitatea de a se apăra şi uneori chiar prin constrângere să le poată determina să întrețină relații sexuale contra cost pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani și pe teritoriul Italiei și Germaniei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, membrii grupării infracționale recrutau victimele de pe teritoriul României şi după ce le adăposteau în locații ale membrilor grupării, acestea erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituția, inculpații reținându-le actele de identitate.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziționarea de imobile și autoturisme de lux.

Până în prezent au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore.

La data de 14.05.2020, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, au efectuat un număr de 5  percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Vrancea, cu ocazia cărora au fost identificată și ridicată suma de 210.000 lei.

De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case și două autoturisme de lux.
La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

În cursul zile de azi, inculpații L.A., L.I., L.C.A. și L.V.M. urmează să fie prezentați Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: DIICOT-Poliția Română 

Ti-a placut articolul?

Comentarii