Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:41 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Peste 110.000 de pachete de țigări fără timbru de marcaj, ridicate de oamenii legii (galerie foto)

ro

08 May, 2020 15:57 746 Marime text

La data de 08.05.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaților D.M. și C.N., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și complicitate la infracțiunea de contrabandă.

În cauză s-a stabilit că, în perioada martie 2020 – mai 2020, inculpații D.M. și C.N., împreună cu un alt cetățean sârb, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, ce avea ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetățeanul sârb procura țigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei, iar pentru introducerea acestora în România, era folosit un autovehicul tip „camion” condus de către inculpatul C.N.

La grupul infracțional organizat au aderat și lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât şi din România, care aveau rolul de a asigura trecerea în condiții de siguranță a tirului încărcat cu țigări de contrabandă.

După introducerea țigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliției şi autovehiculul încărcat cu țigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale, dirijând totodată șoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea orașului Drobeta Turnu Severin, de unde  țigările erau vândute către alți membrii grupării infracționale ce se ocupau cu comercializarea lor ,,en detail”.

La data de 07.05.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au efectuat un număr de 8 percheziţii în urma cărora au fost ridicate 110.697 pachete de ţigări, provenind din contrabandă și două pachete din plastic conținând sumele de 190.835 euro și 10 000 lei, ce urmau a fi date de către inculpatul D.M., în schimbul țigărilor.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova.

Se face precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Poliția Română -DIICOT

Ti-a placut articolul?

Comentarii