Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Polițiști din Argeș, trimiși în judecată pentru corupție

ro

17 Jan, 2020 12:52 957 Marime text
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a emis rechizitoriul, prin care a dispus trimiterea în judecată a  cinci inculpați, dintre care doi agenți de poliție, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.
 
Astfel, un agent de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș, față de careau fost dispuseinițial măsuri preventive de reținere/arest la domiciliu/control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două infracțiuni), trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcției în scop sexual.
 
Cel de-al doilea agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeș,față de care au fost dispuseinițial măsuri preventive de reținere/arestare preventivă/arest la domiciliu și control judiciar, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracțiuni de trafic de influență, de către un organ de cercetare penală.
 
Totodată, au mai fost trimiși în judecată un instructor auto,pentru săvârşirea a două infracțiuni de complicitate la trafic de influență șidouă persoane fără calitate specialăpentru săvârşirea infracțiunii dedare de mită,respectivcumpărare de influență.
 
În aceeași cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un alt inculpat, mandatar al unei societăți comerciale, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani,pentru săvârşirea infracţiunii dedare de mită.
 
În fapt, din cercetări s-a stabilit faptul căinculpatul agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș, a primit de la unul dintre inculpații fără calitate specială suma de 1600 lei în scopul de a-i facilita înmatricularea unui autovehicul adus din Anglia. De asemenea, a primit prioritar actele de înmatriculare a unor autovehicule aparținând unei societăți comerciale, al cărui mandatar era inculpatulcu care s-a încheiat acord de recunoaștere a vinovățieiși, în schimbul acestui serviciu a acceptat să alimenteze cu carburant autoturismul personal în contul respectivei societăți.În continuarea activității infracționale, acesta a promis inculpatului instructor auto că își va folosi influența pe lângă examinatorii auto pentru promovarea probei practice de obținere a permisului de conducere de către o persoană și a pretins și primit favoruri de natură sexuală sexuală  de la o candidată programată să susțină proba practică pentru obținerea permisului auto, promiţându-i că, dacă va fi selectată pe lista candidaţilor examinaţi de el, îi va alege un traseu mai uşor.   
 
În ceea ce privește pe inculpatul agent de poliție în cadrul I.P.J. Argeș, din cercetări a rezultat că acesta a pretins suma totală de 500 lei, din care a primit 300 lei, de la cel de-al doilea inculpat fără calitate specialăși de la o altă persoană,în schimbul promisiunii că-și va folosi influența în vederea admiterii inspecției RAR pentru două autovehicule.
 
Referitor la inculpatul instructor auto,acesta l-a recomandat pe inculpatul agent de poliție din cadrul I.P.J. Argeșcu precizarea că, în schimbul unei sume de bani își va folosi influența asupra funcționarilor RAR. Totodată, a promis în numele inculpatului agent de poliție în cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Argeș, că îşi va folosi influenţa asupra examinatorilor auto în scopul promovării de către o persoană a probei practice de obţinere a permisului auto. Suma de 500 euro primită în schimbul acestei promisiunii-a înmânat-o, ulterior, polițistului.
 

Precizăm că, la data 29 octombrie 2018, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Structura Centrală şi S.J.A. Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu sprijinul I.J.J. Argeş, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la locuinţele suspecților, sediile unor societăţi comerciale, cât şi la sediul SPCRPCIV Argeş şi au pus în executare un număr de șase mandate de aducere.
 
În cauză, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Argeș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş,beneficiindu-se de sprijinul Serviciului Special și Serviciului Tehnicdin cadrul DGA,cât şi de sprijinul DOS – BOS Piteşti.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii