Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri pentru realizarea PUZ-ului din Zona Centrală a Municipiului Constanța

ro

13 Jun, 2023 10:00 1193 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaMunicipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism Elaborare Plan Urbanistic Zonal Zona Centrală a Municipiului Constanța. Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, zona studiată are o suprafață de cca. 72 ha și este delimitată astfel: str. Ștefan cel Mare, str. Ștefan Mihăileanu, str. Jupiter, str. Mercur, str. Dacia, str. Decebal, str. Ștefan Mihăileanu, str. Sabinelor, str. Zorilor, str. Tudor Vladimirescu, str. Miron Costin, limitele cadastrale ale loturilor cu front la bd. Mamaia, str. Eroilor, prel. str. Bucovinei și plaja.

„În contextul demersului de informare și consultare a publicului în vederea elaborării documentației PUZ Zona Centrală, Municipiul Constanța, anunțăm prima întâlnire de lucru, marți, 20 iunie 2023, orele 17:00 - Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Str. Ștefan cel Mare nr. 6, Constanța, pentru a discuta problemele și nevoile cetățenilor cu privire la zona de studiu PUZ.

Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventuale propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente. Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați. Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorul link: https://forms.gle/AqxRWz9sh49Gj9m98. Pentru participarea la întâlnirea de lucru este necesară prezența fizică.

Pentru informații suplimentare puteți contacta la adresa de e-mail simina.staiculescu@primaria-constanta.ro<mailto:simina.staiculescu@primaria-constanta.ro> - din partea Primăriei Municipiului Constanța, respectiv la office@agorapolis.ro<mailto:office@agorapolis.ro> - din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal. 

Citește și: 

Constănțenii sunt invitați la dezbaterile PUZ-ului pentru cartierele Tomis I - Tomis II din municipiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii