Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțenii sunt invitați la dezbaterile PUZ-ului pentru cartierele Tomis I - Tomis II din municipiu

ro

12 Jun, 2023 13:16 1526 Marime textMunicipiul Constanța a inițiat elaborarea documentației de urbanism Plan Urbanistic Zonal Tomis I- Tomis II.  Zona studiată are o suprafață de cca. 163 ha și este delimitată astfel:   str. Ion Rațiu la N;  str. Poporului la N-V;  aleea de acces la imobilele cu deschidere spre b-dul Alexandru Lăpușneanu, respectiv strada Alexandru Lăpușneanu la V;  Strada I.G. Duca la S-V;  Străzile Constantin Brătescu, Sarmizegetusa, Jupiter, Dacia, Decebal, Ștefan Mihăileanu, Sabinelor, Zorilor, Miron Costin, limitele cadastrale ale loturilor cu deschidere la bd. Mamaia, strada Eroilor la S și limitele cadastrale ale loturilor cu deschidere la b-dul Mamaia la E.

În contextul demersului de informare și consultare a publicului în vederea elaborării PUZ Tomis I - Tomis II, municipalitatea a anunțat că prima întâlnire de lucru va avea loc, luni, 19 iunie 2023, orele 17:00 - Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, Str. Flămânda nr.13, Constanța.  

 Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, cât și eventualele propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente.

Această primă întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza în lunile ce urmează focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați.

Totodată, propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public în 2024, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.  

Publicul este invitat să se înscrie liber la eveniment accesând următorul link: https://forms.gle/XEmVo5nBNCRrk9CP7. Întâlnirea de lucru se va desfășura cu prezența fizică a fiecărui participant.  

Care este scopul PUZ Tomis I -Tomis II ?

 - evidențierea rolului de catalizator al zonei protejate pentru dezvoltarea urbană, teritorială și regională;  
 - asigurarea continuității fizice și funcționale a cadrului construit din zonă și stimularea interesului economic și cultural pentru consolidarea, punerea în valoare și utilizarea acestuia;  
- protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, a zonelor arheologice și a ansamblurilor arhitecturale și urbanistice, precum și a contextului și caracteristicilor care conturează semnificația lor istorică;  
- stabilirea direcțiilor și priorităților de dezvoltare logică a zonei, raportate la dezvoltarea municipiului în ansamblul lui, în baza planurilor de delimitare definitivă a zonelor de protecție și de inventariere a monumentelor istorice;  
- reglementarea modului de utilizare a terenurilor cuprinse în perimetrul zonei de studiu;  
- stabilirea condițiilor de realizare și conformare a construcțiilor și amenajărilor urbanistice în aria reglementată;  
- creșterea siguranței și a securității pentru locuitori și pentru comunitate în general;  
- agrementarea relației dintre funcțiunile existente și cele reglementate prin alte documentații de urbanism aprobate (ce se învecinează cu zona studiată).  

PUZ-ul pentru cele două cartiere a fost întocmit de Agorapolis SRL.

Despre Agorapolis SRL
 
Firma are sediul în Constanța. Unic asociat și administratorul este Mihaela Pușnava.

Pușnava mai apare și în Agorapolis Graphic Design SRL, iar în trecut a figurat în Poppy's Friends SRL – radiată.
 
Compania Agorapolis SRL a mai încheiat și contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.948.400,00 lei, printre autoritățile contractante fiind: Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL.

În anul 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 1.345.875 de lei, un profit net de 153.737 de lei și cinci angajați.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Primăria Municipiului Constanța
A fost lansat Concursul Internațional de Soluții „Parc DN3C”

 
Studiul de amenajare peisagistică a fostului bazar de la Ștefăniță Vodă va fi realizat de Agorapolis SRL
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii