Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detașamentul de pompieri Tulcea Cine este pompierul-erou care a salvat o fetiță de numai 28 de zile

ro

13 Nov, 2020 18:48 1698 Marime text
  • Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total,imagini puteți vedea în secțiunea Galerie foto.
  • Misiune grea, dar cu final fericit!
Plutonierul adjutant șef, Vdovicencu George, comandant al echipajului Smurd de la Detașamentul de pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total.

Apelul la 112 a fost dat în data de 12.11. 2020, în cursul după-amiezii, de un membru al familiei motivând că sugarul nu mai respiră.
   
La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, unde au fost începute manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic. Mama sugarului fiind în stare de șoc a fost liniștită de membrii echipajului.

În urma manevrelor sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C" (cu medic) sosit ulterior la locul evenimentului.

 Colegul nostru, George, ne-a mărturisit că deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea.

Ne bucurăm pentru că fetița de numai 28 de zile a fost salvată și pentru că avem în rândul nostru astfel de colegi, a trasmis Detașamentul de pompieri Tulcea.

  Felicitări, George și întregului echipaj!

Sursa foto: ISU Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii