Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii decid dacă vor oferi credite fără dobândă pentru tinerii cu vârsta maximă de 26 de ani. Împrumuturi de până la 40.000 de lei

ro

13 Feb, 2019 00:00 1315 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Camerei Deputaţilor de astăzi, 13 februarie, se află şi proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2018 privind implementarea Programului guvernamental „Investeşte în tine“. Este vorba de programul de acordare a creditelor fără dobândă pentru tineri.
 
Guvernul s-a angajat că tinerii vor fi susţinuţi şi vor putea ca, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, să apeleze la credite fără dobândă, garantate în proporţie de 80% de către stat, de maximum 40.000 de lei, pentru plata cursurilor, chiriei, a unei părţi din construcţia unei locuinţe sau achiziţia unei locuinţe. Prin această măsură, Guvernul urmăreşte intensificarea participării la viaţa democratică, culturală, socială, sportivă şi civică care să faciliteze tranziţia la vârsta adultă, dar şi integrarea pe piaţa forţei de muncă. Programul poate fi accesat şi de persoane cu vârsta cuprinsă între 26 şi 55 de ani, dacă acestea sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie sau specializare profesională.
 
Garantarea creditului cu valoarea maximă de 40.000 de lei în proporţie de 80% se face de către stat, prin Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi prin Fondul Român de Contragarantare, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare.
 
Creditul acordat poate fi suplimentat cu până la 20.000 de lei în cazul în care beneficiarul se angajează sau este angajat pe perioada derulării creditului. Împrumutul se va acorda sub forma unui credit cu una sau mai multe tranşe, în funcţie de facturile prezentate la decontare sau plata directă a furnizorului pe baza facturii proforme.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii