Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demonstraţii de gătire a peştelui, degustări şi expoziţii dedicate pescuitului PESCIA, cel mai mare festival al peştelui, găzduit și de Constanţa

ro

19 May, 2014 00:00 2484 Marime text
Societatea Gravity Media SRL, cu sediul social în Bucureşti, bulevardul Coposu, a organizat o procedură de achiziţii pentru atribuirea contractului „Servicii închiriere corturi funcţionale pentru amenajare spaţiu expoziţional pentru obiectivul Festivalul peştelui“.

Contractul din 6.05.2014, cu o valoare totală finală de 1.390.000 de lei, a fost atribuit societăţii CCSM Corturi Industriale SRL, cu sediul social în municipiul Bucureşti, strada Piscul Crasani. Serviciile achiziţionate vor fi furnizate în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Târgu Jiu şi Iaşi. Contractul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007 - 2013, Axa prioritara 3 - Măsuri de interes comun, Măsura 3.4 - Dezvoltarea de noi pieţe şi campanii de promovare, având o finanţare de 80% din partea Fondului European pentru Pescuit (FEP), 20% reprezentând contribuţia proprie.
Societatea Gravity Media SRL, înfiinţată în anul 2011, are un capital  social subscris de 1.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic şi administrator al societăţii este Sorin Vulpe, născut în anul 1964, Godineştii de Jos, Bacău. Activitatea principală a societăţii constă în „activităţi de organizare a expoziţiilor, a târgurilor şi a congreselor“.

Cine a câştigat licitaţia
                                                                                                                                    
Potrivit Registrului Comerţului, societatea CCSM Corturi Industriale SRL, înfiinţată în anul 2006, are un capital social subscris de 32.516,29 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 325,16 lei. Asociaţii firmei sunt: Ţăpîrdea Cornel, născut în 1963, la Bucureşti, Koulpy Oana, născută în 1987, la Bucureşti, Morlova Cristian, născut în 1976, la Bucureşti, şi Ciolcan Miron, născut în 1976, în comuna Spineni, judeţul Olt. Fiecare dintre asociaţi deţine câte 25 de părţi sociale. Administratorul societăţii este Ciolcan Miron.

Cinci ediţii, în perioada mai-octombrie

Pe 16 mai se va da startul Festivalului Naţional al Peştelui - PESCIA, cea mai mare manifestare de acest gen din România. Evenimentul urmează să se desfăşoare pe parcursul a cinci ediţii, în perioada mai-octombrie, după cum urmează: în Târgu Jiu (16-18 mai), Cluj-Napoca (20-22 iunie), Constanţa (15-17 august), Bucureşti (3-5 octombrie) şi Iaşi (24-26 octombrie). În cele trei zile, durata fiecărei ediţii, se vor organiza expoziţii cu vânzare de peşte indigen, de produse din peşte, de accesorii necesare preparării peştelui, de echipamente pentru pescuit, dar şi demonstraţii, degustări şi conferinţe pentru public, care vor beneficia de  participarea unor specialişti în pescuit, ihtiologie, gastronomie, industrie alimentara şi turism. „PESCIA se doreşte a fi cel mai complex festival dedicat peştelui din România. Va fi locul în care amatorii consumului de peşte şi pescarii amatori îşi vor da întâlnire cu o mare varietate de produse din peşte şi fructe de mare, cu operatori piscicoli din domeniul pescuitului recreativ şi al turismului piscicol“, precizează organizatorii din cadrul Gravity Media.
PESCIA are ca obiectiv principal popularizarea consumului de peşte, mai ales că, la acest capitol, românii se află pe ultimele locuri, conform datelor difuzate în 2013 de Asociaţia Piscicultorilor din România. Astfel, un român mănâncă anual, în medie, mai puţin de cinci kilograme de peşte, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.
Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013 „Are balta peşte“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii