Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegație a Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European, în vizită în România

ro

20 Sep, 2022 13:33 1005 Marime text
Vama IsacceaO delegație a Comisiei LIBE (Libertăți civile, justiție și afaceri interne) a Parlamentului European va vizita România (București și Isaccea) în perioada 21 - 22 septembrie 2022, pentru a discuta cu autorități din România și cu organizații internaționale și non guvernamentale despre modul de implementare a directivei privind protecția temporară, în contextul primirii pe teritoriul țării noastre a refugiaților din Ucraina.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, din delegația PE fac parte deputații: Juan Fernando LÓPEZ AGUILAR (S&D, Spania) - șeful delegației; Yana TOOM (Renew, Estonia); Thijs REUTEN (S&D, Olanda) și Patryk JAKI (ECR, Polonia).  

Vizita în România a delegației LIBE (21 - 22 septembrie) este organizată în continuarea vizitei membrilor delegației în Polonia (19 - 20 septembrie), unde discuțiile cu autorități și organizații au același scop: evaluarea implementării directivei privind protecția temporară și a modului de primire a refugiaților din Ucraina.

În cele două țări, deputații vor avea întâlniri cu reprezentanți ai guvernului, cu autorități locale, Frontex, Agenția UE pentru Azil, organizații internaționale (UNHCR, UNICEF, Crucea Roșie) și cu organizații ale societății civile care s-au implicat în primirea refugiaților din Ucraina. Deputații vor vizita punctele de trecere a frontierelor și centre de primire refugiați de la Korcowa (Polonia) și Isaccea (România).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii