Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:40 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decrete de decorare semnate de Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României

ro

01 Dec, 2017 18:19 1762 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, cu ocazia Zilei Naționale a României, decretele de decorare a unor consuli onorifici ai țării noastre în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
 
Astfel, în semn de deosebită apreciere pentru contribuția personală, avută de-a lungul timpului, în procesul de consolidare și dezvoltare a relațiilor bilaterale dintre România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler lui Răzvan-Ungureanu Constantinescu, consul onorific la Bristol, Mihaelei Radostina Dickson, consul onorific la Morpeth/Newcastle, lui Andrew Egan Handerson Hendry, consul onorific la Inverness, lui Annemarie Vişoianu-Kanatas, consul onorific la Leeds, și lui Viorel Răducănescu, consul onorific la Liverpool.
 
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleşcanu.
 
Tot cu ocazia Zilei Naționale a României, Klaus Iohannis a semnat decretele de decorare a unor personalități din domeniul medical.
 
Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru întreaga lor carieră academică, reprezentând excelența medicală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului academician Constantin Ionescu-Tîrgovişte, medic, și domnului profesor universitar doctor Nicolae Hâncu, medic, membru de onoare al Academiei Române.
 
De asemenea, pentru contribuția deosebită în cercetarea și practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor, Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului doctor Alexandru Brezoiescu, medic dentist, președintele Colegiului Medicilor Dentiști, domnului profesor universitar doctor Silviu Constantinoiu, medic, Directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană, domnului profesor universitar doctor farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor, și domnului profesor universitar doctor Fior Dafin Mureșanu, medic, Clinica de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.
 
Totodată, în semn de apreciere pentru prestigioasa activitate medicală, pentru dăruirea și abnegația dovedite în actul medical, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, domnului doctor Nicolae Fotin, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.
 
Astăzi, Klaus Iohannis, a semnat, cu ocazia Zilei Naționale a României, și decretele de decorare a unor personalități din domeniul cercetării.
 
Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru prodigioasa carieră academică, reprezentând excelența științifică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele României a conferit:
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor domnului academician Victor Voicu;
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului academician Șerban Papacostea;
• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului academician Grigore Brâncuş, domnului academician Aureliu Emil Săndulescu, domnului academician Victor Spinei și doamnei academician Maria Zaharescu.
 
De asemenea, în semn de deosebită apreciere pentru prodigioasa carieră academică, reprezentând excelența științifică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele Klaus Iohannis a conferit:
 
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor domnului profesor universitar dr. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române;
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului profesor universitar dr. Cătălin Zamfir și domnului profesor universitar dr. Paul H. Niedermaier, membri corespondenți ai Academiei Române;
• Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului profesor universitar dr. Ioan Cuculescu, membru corespondent al Academiei Române, și domnului profesor universitar dr. Ion Necoară, Universitatea Politehnică din București.
 
Totodată, în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetători și profesori, contribuind astfel prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului, Președintele României a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului conferențiar universitar dr. Alin-Constantin Dîrţu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și domnului conferențiar universitar dr. Lucian Drăguț, Universitatea de Vest din Timișoara.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii