Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:27 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie, în urma ședinței de Guvern. Ministrul Sănătății anunță Numărul de paturi finanţabile către sectorul privat, plafonat la 6.673

ro

29 Jun, 2021 20:57 532 Marime text
  • Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că o ordonanţă de urgenţă în acest sens a fost adoptată în şedinţa de Guvern. 
La propunerea Ministerului Sănătății și a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 29 iunie a.c., ordonanța de urgență care plafonează numărul de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privați până la 31 decembrie 2022.

Astfel, se creează cadrul legal pentru a se asigura limitarea acestui număr la nivelul numărului de paturi contractate cu furnizorii privați la data de 31 decembrie 2020 la nivelul județului, respectiv municipiului București, și anume 6.673 din totalul de 119.579 de paturi.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a precizat că o ordonanţă de urgenţă în acest sens a fost adoptată în şedinţa de Guvern.

"Această ordonanţă a fost promovată în contextul introducerii contribuţiei personale, cu scopul de păstra numărul de paturi din sistemul public de sănătate la aceeaşi valoare ca în decembrie 2020", a arătat ministrul în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Victoria.
Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii