Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:10 01 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia privind anularea completurilor de cinci judecători de la Înalta Curtea a fost contestată

ro

07 Oct, 2019 00:00 468 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României contestă decizia Curţii de Apel Bucureşti, din data de 2 octombrie, prin intermediul căreia a decis anularea Hotărârii nr.1535/2018 a CSM şi a Hotărârilor nr. 179/2018 şi 2/2019 ale Colegiului de conducere al ÎCCJ, privind completurile de cinci judecători de la Înalta Curte.
 
Iată minuta judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti:
 
„Respinge ca neîntemeiată exc. lipsei de interes invocată de pârâtul CSM. Admite acţiunea reclamantei Bogdan Camelia. Admite în parte act. conexă formulată de recl. Goga Octavian. Anulează Hot. nr. 1535/2018 a CSM-Secţia pentru judecători şi Hotărârile nr. 179/2018 şi nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al ÎCCJ. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de recl. Goga Octavian de suspendare a executării actelor administrative contestate. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu recurs în cinci zile de la comunicare pe capătul de cerere privind suspendarea executării şi în termen de 15 zile în ceea ce priveşte anularea hot. contestate. Cererea de recurs se depune la CAB. Pronunţată în sed. pb. azi, 02.10.2019, cu aplicarea art. 396 alin. 2 Cpc.”.
 
În cazul în care Înalta Curte va menţine decizia Curţii de Apel Bucureşti şi va dispune anularea hotărârilor ce vizează completurile de cinci judecători, printre dosarele care vor primi judecători noi (după alegerea noilor completuri), în penal, se află şi procesul Campusului Social Henri Coandă! În prezenta cauză, fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre (recent condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în Dosarul retrocedărilor din Constanţa), este acuzat de luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni). Tot în prezenta cauză, fostul senator Alexandru Mazăre este bănuit de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii (trei infracţiuni), iar în sarcina omului de afaceri Avraham Morgenstern s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Dosarul se află în prezent în atenţia unui complet de cinci judecători format din Simona Cîrnaru, Oana Burnel, Anca Mădălina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu şi Simona Neniţă. Oricare va fi decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, aceasta va fi definitivă.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii