Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debitul Dunării va creşte în următoarele zile! Anunțul hidrologilor

ro

15 Jan, 2023 13:18 1171 Marime text
Debitul Dunării
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului până la valoarea de 6.100 metri cubi de secundă (mc/s), staţionar în următoarea zi, apoi în scădere până la valoarea de 5.900 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie (4.950 mc/s), arată prognoza săptămânală emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând ultimele zile ale intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Zimnicea.

Debitul maxim al Dunării estimat de către hidrologi pentru luna ianuarie 2023 este de 7.100 mc/s, iar cel minim de 4.000 mc/s.

În perioada 15 - 21 ianuarie 2023, debitele medii zilnice ale râurilor vor fi în general în scădere în prima parte a intervalului, exceptând râurile din bazinele Siret, Prut şi cele din Dobrogea, unde vor fi staţionare.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării şi relativ staţionare pe celelalte., scrie Agerpres.ro. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii